Obradović nakon poraza od Splita: Velika sramota

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

KK SPLIT pobijedio je Partizan 74:67 u utakmici 19. kola ABA lige u Beogradu. Srpski klub, koji je prošle sezone bio u četvrtfinalu Eurolige, bio je ogroman favorit, no momčad Slavena Rimca odličnom je igrom stigla do pobjede, kojom je povećala šanse za prolazak u doigravanje.

Split nije pobijedio Partizan 27 godina, a ovo je i prva pobjeda Splićana protiv Partizana u povijesti ABA lige. Igrali su 18 utakmica. Ukupno su Partizan i Split, nekadašnja Jugoplastika, odigrali 93 utakmice, a omjer im je sad, nakon ove, 47-46 za hrvatsku momčad. U zadnjoj je utakmici Partizan razmontirao Split rezultatom 76:53. Partizan je protiv Splita prije godinu dana srušio rekord ABA lige ogromnom pobjedom 109:49.

Obradović se ispričao navijačima

"Čestitam ekipi Splita na zasluženoj pobjedi, večeras su igrali neusporedivo bolje od nas, apsolutno su zaslužili pobijediti. Što se nas tiče, vjerojatno je prva stvar koju moram napraviti ispričati se svim ljudima koji su došli i koji su gledali ovakvo nevjerojatno loše izdanje i kad ekipa izgleda ovako kako izgleda, onda se trener treba zapitati hoće li preuzeti odgovornost. Ja ću je preuzeti..

Znali smo da ispred nas i iza nas ima serija utakmica i razmišljao sam da je prilika da se odmore dva igrača. Kevin, koji je u velikoj minutaži, i P.J., koji ima taj problem s nogom, i zbog toga sam ih sklonio iz tima, plus Trifa, koji je u procesu utvrđivanja zašto mu je pozlilo na putu prije par dana.

Tako da... Još jednom zaista isprike svim navijačima Partizana što su imali priliku gledati ovakvo izdanje tima. Velika sramota i osjećam veliku bruku i sramotu", rekao je nakon utakmice trener Partizana Željko Obradović.

 

Pročitajte više