koronavirus u sportu

Obrat oko Wimbledona. Đoković će moći igrati

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE vijesti iz Engleske govore da će Novak Đoković ipak moći igrati na Wimbledonu, iako se najbolji tenisač svijeta ne želi cijepiti protiv korone.

Tim Henman, bivši tenisač i sada jedan od ključnih ljudi u organizaciji britanskog Grand Slama, izjavio je: "Wimbledon će pratiti preporuke vlade ove zemlje pa će za sudjelovanje na turniru biti potreban antigenski test, a ne i obavezno cijepljenje." Tako bi Đoković mogao braniti prošlogodišnji naslov u All England Clubu, koji mu je bio šesti u Wimbledonu. 

Kao što je poznato, Đokovića je odbijanje da se cijepi koštalo igranja na Australian Openu, gdje bi također branio titulu, ali on ustraje na tome da se ne cijepi te je izjavio kako je zbog toga spreman odreći lova na nove trofeje i rekorde. 

Međutim, organizatori nekih turnira ne postavljaju cijepljenje kao uvjet za nastup pa je tako Đoković u Dubaiju, gdje se trenutno nalazi. Osim toga turnira, pozvali su ga i na onaj u Rimu. 

Što se tiče Roland Garrosa, tamo su prvo rekli da će moći nastupiti, ali su onda promijenili odluku na to da će cijepljenje biti obavezno. US Open, posljednji Grand Slam godine je daleko i ne zna se kakvi će biti uvjeti za nastup na njemu.  

Pročitajte više