Obrvan uoči Kameruna: Ne podcjenjujemo ih, ali želim odmoriti neke igračice

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKE rukometašice pobijedile su reprezentaciju Crne Gore s 26:25 u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva, čime su ostale u igri za plasman u četvrtfinale. Iduću utakmicu izabranice Ivice Obrvana igrat će u subotu, 9. prosinca, protiv Kameruna, a dva dana kasnije igrat će protiv Mađarske. Izbornik Ivica Obrvan govorio je o izazovima pred našom ekipom:

"Važna pobjeda nad Crnom Gorom ostavila nas je žive na ovom turniru, još jednom čestitam curama na kontroli utakmice, a posebno na odigranoj obrani. Kamerun je još jedna afrička ekipa, ali dosta različitija od Senegala koji je nekako ''teži'', s više kilograma rekao bih. Kamerun više trči, a to iziskuje veću potrošnju energije.

Moja je želja rasporediti snage i uzeti sigurna dva boda, uz svako poštovanje Kamerunu i bez podcjenjivanja. Želio bih odmoriti Blažević i Mićijević, kao i poneke igračice koje su imale veću minutažu. Bitno nam je potrošiti što manje energije i spremni dočekati susret protiv Mađarske."

"Imamo širu klupu"

Svoj komentar dala je i Katarina Ježić: "Fizički su jake, znaju igrati i puno šutiraju izvana, ali vjerujem da ih možemo taktički nadigrati. Također puno trčimo i imamo širu klupu, tako da mislim da će to biti recept za tu utakmicu. Prvenstvo je dugo i svi smo u ritmu, idemo utakmicu po utakmicu."

Pročitajte više