Očani Keegan slamku spasa traži u oporavljenom Viduki

OČAJNI Newcastleov menadžer Kevin Keegan nada se da bi povratak australskog napadača hrvatskih korijena Marka Viduke mogao donijeti spas slavnom klubu koji se nalazi blizu opasne zone ispadanja na tablici Premiershipa.

Svrake za pobjedu u prvenstvu ne znaju već 12 utakmica, a posljednja tri boda osvojili su 15. prosinca protiv Fulhama, a nakon toga su na konto upisali tek tri mizerna remija i devet poraza. Jedan od razloga negativne serije je i jako loša efikasnost; u posljednjih šest prvenstvenih dvoboja Newcastle je zabio samo tri gola.

Mark Viduka, bivši napadač Dinama, odnosno Croatije, trebao bi biti u sastavu za utakmicu protiv Birminghama u ponedjeljak nakon dužeg izbivanja zbog ozljede. Posljednji put se našao u početnom sastavu 6. siječnja u utakmici protiv Stokea u FA Cupu, a nakon toga je zaigrao još samo dva puta, ulazeći s klupe.

Viduka se, naime, borio s ozljedom lista i tetive koljena, a Keegan se nada da je 32-godišnji Australac hrvatskih korijena napokon zdrav.

"Kad nemate brojnu momčad, kao što je slučaj s nama, povratak jednog igrača je vrlo važan, pogotovo ako se radi o napadaču koji može početi zabijati golove",  nada se Keegan.

"Viduka predstavlja opasnost za suparničke vratare kakvu trenutno nemamo. Snalažljiv je na malom prostoru, dobro čuva loptu i vrlo je iskusan.  Zna zabijati golove u Premiershipu i jako sam sretan što se vraća u momčad."

Viduka je ove sezone u Newcastleu postigao pet pogodaka. Posljednji je put bio strijelac, i to dvostruki, 23. prosinca, u remiju s Derbyjem od 2:2.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više