Video - Mamićevo obraćanje: Što koga boli k.... koliko koštaju stolice?

NA PRESS konferenciji u Plavom salonu nazočili su trener Dinama Krunoslav Jurčić te izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić. Mamić je govor započeo minutom šutnje za Vukovar.

"Pozivam sve na zajedništvo i okupljanje oko hrvatske reprezentacije. Ona je napravila još jedan veliki uspjeh i to je nešto sjajno. Pogledajmo jedni drugima u oči i obećajmo si da se više neće ponoviti napadanja čelnika hrvatskog nogometa, sudskih procesa, svađa i svega drugog", rekao je Mamić u uvodu. "Sve se to događalo, a mi smo opet napravili ovakav rezultat. Hrvatska je sedmi put na velikom natjecanju, Dinamo igra Ligu prvaka i sljedeći će tjedan nastupati na Bernabeu, gdje će nas gledati cijeli svijet", dodao je.

"Stalno nam političari održavaju lekcije kako treba funkcionirati, ma neka dođu da im tata pokaže kako se treba ponašati! Obnovili smo stadion i odjednom su počeli tu paradirati sitni mufljazi i ispitivati koliko košta stolica, koliko košta ovo, koliko ono... Ma što te kurac boli koliko košta stolica. Ovo više nećemo trpjeti!"

"Hrvatska ima najviše prostora za poboljšanje od svih ostalih reprezentacija na Euru"

"Ništa se ne može usporediti s rezultatima hrvatske reprezentacije i Dinama u ovoj zemlji. Znate, Hrvatska u Ukrajini i Poljskoj može biti još bolja. Ona ima najviše prostora za poboljšanje od svih ostalih reprezentacija", istaknuo je Mamić.

"Bilićev ostanak? Pitanje Bilićevog odlaska ili ostanka moralo bi se rješavati već danas, a to nije moguće, zato je najbolje pričekati kraj Europskog prvenstva. Ovisno o rezultatima tamo i pulsu javnosti, odlučit ćemo hoće li Bilić ostati ili ne. Ne smijemo potencirati njegov odlazak ili ostanak, neka rezultat na Euru odgovori na to pitanje", napomenuo je.

"Sve vas koji nisu vjerovali u Bilića, u mene i Markovića, ma sve sam vas pobijedio! Uspio sam zadržati Bilića, Srebrića i Markovića na njihovim mjestima! Omalovažavanje Bilića krenulo je s omalovažavanjem Dinama, ali  znao sam da će se stvari nakon Grčke promijeniti."

"Jučer mi je Luka Modrić rekao: Šefe, vidjet ćete što ćemo mi još napraviti na Euru...."

"Bilić je moj prijatelj, no Hrvatska može i mora biti bolja. Moramo najmanje ponoviti reuzultat iz s Eura 2008. Ako Bilić i njegovi dečki naprave dobar rezultat svi ćemo ga moliti da ostane. Rezultat je taj koji će odrediti daljnji tijek događaja, bit će nam teško na Euru! Bilić mora izvući najbolje od igrača i u ovih pola godine standardizirati igru, šablone, tandeme... Bilić mora individualnu kvalitetu pretočiti u kolektiv koji ide tika-taka, tika-taka...."

"Sammir je space shuttle za sve igrače reprezentacije osim Modrića, a Kovačić je veći talent od Bobana i Prosinečkog"

"Ostajem pri svakoj svojoj riječi što se tiče za Sammira. On je space shuttle za sve igrače reprezentacije osim za Luku Modrića. Njegov talent je ogroman, a problem s njim je eskalirao je tek posljednjih mjeseci. Kruno je izvukao iz njega neke stvar što nije nitko od nas i on zaista ima problema, ali to nema nikakve veze s njegovim prezentacijama na travnjaku. Nepozivanje Sammira u hrvatsku reprezentaciju bio bi primitivizam".

"Možda je nepošteno ovo što ću sada reći za vid njega ili njegove obitelji, ali moram. On je trenutno u jako teškom psihičkom stanju, a jedan od razloga je i zbog toga što mu nije bilo dopušteno otići u Brazil vidjeti novorođenog sina. Ima tu i još stvari, njegova mama nije blagonaklono gledala na dolazak snahe, ma ne znate vi ni pola toga. Našao se u nekom vakumu pritiska javnosti oko svojih igara, nastupa za Hrvatsku, a ništa manje nije problem ni to što se okružio ljudima koji se vole s njim pojavljivati u javnosti, izlaziti, umjesto da mu sugeriraju da ide kući i živi sportski životom. Razumijem ga, bio je sam, slab i čovjek se lako polakomi, pogotovo kada je mlade. Nedavno mi je došao i rekao: "Šefe, bio sam stoput sretniji kada sam došao u Dinamo i imao stotinu puta mlađu plaću nego sada".

"Kad netko u inozemstvu napravi dva na nogu klanjamo mu se i zovemo ga u reprezentaciju, ovdje Sammir briljira u HNL-u već pet godina, a mi ga ne zovemo. Svi su uvjeti tu da on zaigra, što bi trebao? Morali bi mu se klanjati što uopće želi igrati. Da, naravno i da bi Kovačić trebao igrati za reprezentaciju, zašto mi ne bi imali svoj Pelea i Messija". Protiv Ajaxa i Zagreba, igrače je prolazio kao čunjeve. Kovačiću ni Boban ni Prosinečki nisu ni do koljena po talentu. Kovačić u reprezentaciji interes je hrvatskog nogometa".

Pročitajte više