Od Balatona do Arktika svi bruje o Pranjićevom prelasku u Bayern

OD MAĐARSKE preko Nizozemske i Engleske do Norveške, novinske agencije, listovi i portali pišu o novom Bayernovom pojačanju, što samo svjedoči ono što je ionako poznato - kolika je težina Bayerna i kolika je medijska pažnja zagarantirana svakom potezu bavarskog giganta na tržištu.

Mađarski Nemzeti Sport piše kako "hrvatska zvijezda pojačava Bayern" dodajući da je Bayern platio 10 milijuna eura za igrača kojeg je oteo Liverpoolu ali ističe kako Bayern još nije službeno potvrdio transfer.

Belgijski sport.be navodi da je "18-struki hrvatski reprezentativac napustio nizozemsku pokrajinu Friziju i uz odštetu od 10 milijuna eura potpisao za Bayern do 2012". Belgijanci napominju i ostala brojna pojačanja koja je Bayern doveo i prije službenog početka prijelaznog roka: Gomeza, Olića, Baumjohanna i Timoščuka.

Francuski L'Equipe prenosi tekst iz nizozemskog Voetbal Internationala u kojem piše kao će 27-godišnji reprezentativac Hrvatske nakon što prođe liječnički pregled sljedećeg tjedna potpisati za Bayern uz odštetu koja se kreće oko 10 milijuna eura.

Rumunjska Gazeta Sporturilor piše da je "Pranjić, strijelac 20 golova za Heerenveen prijeći u Bayern na zahtjev novog trenera, Nizozemca Luisa van Gaala", uz dodatak kako će se transfer vrijedan oko 10 milijuna eura realizirati sljedeći tjedan.

O Pranjiću pišu i u Americi, ESPN navodi kako će se Pranjić pridružiti sunarodnjaku Ivici Oliću. Engleski Sky Sport piše kako je Liverpool izgubio utrku za Pranjićem jer se hrvatski veznjak odlučio na prelazak u Bundesligu.

M.Pa./Z.A.
Foto: Printscreen Eurosport

Pročitajte više