ODABRALI STE Evo tko je u najboljoj Indexovoj momčadi 2016. godine

LUKA MODRIĆ našao se u svim relevantnim izborima za mjesto u momčadi godine, pa tako i u velikoj Indexovoj godišnjoj anketi u kojoj ste sudjelovali s više od 40.000 glasova. Mogli ste glasati po pozicijama u formaciji 4-3-3, a napad, očekivano, predvode Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Luis Suarez.

Evo tko je sve ušao u Indexovih jedanaest:

GOLMAN

Gianluigi Buffon (Juventus/ITA)

Živa legenda "Stare dame" i talijanske reprezentacije imala je još jednu sjajnu sezonu i to u 39. godini. S Juventusom je osvojio peti uzastopni naslov prvaka Italije, a dodao je i talijanski kup. Na Euru je bio glavna uzdanica i lider talijanske reprezentacije koja je osvojila srca svih svojom požrtvovnošću i neviđenom borbenošću. U osmini finala fantastičnom igrom pobijedili su Španjolsku 2-0, a Buffonove suze nakon ispadanja od Njemačke na penale u četvrtfinalu ostale su jedan od najemotivnijih trenutaka godine.

OBRANA

Marcelo (Real Madrid/BRA)

Odlični Brazilac imao je sjajnu sezonu s Realom s kojim je osvojio Ligu prvaka, a posebno dobro igrao je u nokaut fazi natjecanja. Godinama je Marcelo jedan od najboljih lijevih bekova svijeta, a ove godine je tu titulu odnio u nekoliko svjetskih izbora. Sezonu mu je malo pokvario očajan nastup Brazila na Copa Americi, gdje su natjecanje završili već u skupini iza Perua i Ekvadora. No Marcelo je u novoj sezoni nastavio odlično igrati u klubu koji nakon dugo vremena suvereno vlada Primerom i odlično igra u Ligi prvaka.

Sergio Ramos (Real Madrid/ŠPA)

Malo koji obrambeni igrač je odigrao tako važnu ulogu u svojem klubu kao Sergio Ramos ove godine u Realu. Ponovno je zabio gol u finalu Lige prvaka, opet je bio vođa obrane, a i u sezoni 2016./2017. oduševljava dobrim igrama. Posebno se pamti njegov gol Deportivu u sudačkoj nadoknadi prije mjesec dana, kojim je Real zadržao prednost na prvom mjestu. Kao i Marcelu, godinu mu je pokvarila reprezentacija, koja je na Euru ispala već u osmini finala od Italije.

Leonardo Bonucci (Juventus/ITA)

Želio ga je City i još pola Europe, no Bonucci je odlučio ostati u Torinu. U paru s Chiellinijem činio je neprelazni zid u Juventusovoj obrani i bio jedan od glavnih igrača na putu prema tituli talijanskog prvaka. Na Euru u Francuskoj iskazao se briljantnim partijama, zabio je i gol Nijemcima u četvrtfinalu, no dalje od toga Italija nije mogla.

Philipp Lahm (Bayern/NJE)

Iako je pod Pepom Guardiolom često "lutao" u momčadi, gdje god je igrao, Lahm je bio jedan od najboljih njemačkih igrača. S Bayernom je osvojio i kup i prvenstvo prošle sezone, a u novoj je u nekoliko utakmica bio najbolji igrač utakmice kad je trebalo probuditi momčad ili sačuvati vodstvo.

SREDINA TERENA

Luka Modrić (Real Madrid/HRV)

Bez ikakve dvojbe jedan od, a možda i najbolji vezni igrač na svijetu. Bez Modrića, Real je druga momčad i, iako nije previše zabijao, Modrić je na svakoj utakmici "galacticosima" davao dodatnu dimenziju. Nepogrešiv u dodavanjima, odgovoran u obrambenim zadacima i fantastičan u tranziciji, Modrić je želja apsolutno svih klubova na svijetu. Velika šteta da je Hrvatska izgubila od Portugala u onoj nesretnoj utakmici na Euru jer bi s ovako dobrim Modrićem daleko dogurala.

Andres Iniesta (Barcelona/ŠPA)

Tri stvari na svijetu su sigurne: porez, smrt i Andres Iniesta. Nevjerojatni Španjolac u karijeri nije odigrao lošu sezonu. I s 32 godine je uz Modrića najbolji veznjak svijeta, a prošlu sezonu okrunio je naslovom prvaka Španjolske.

Dimitri Payet (West Ham/FRA)

U 44 utakmice u svim natjecanjima prošle sezone fantastični Payet zabio je 18 golova i namjestio ih još toliko. Bio je jedan od najboljih igrača Premiershipa i najzaslužniji što je West Ham sezonu završio na sjajnom šestom mjestu. Na Euru je izvlačio svoju reprezentaciju kad je bilo najteže.

NAPAD

Cristiano Ronaldo (Real Madrid/POR)

Liga prvaka s Realom, senzacionalna titula na Euru s Portugalom, još jedna godina s više od 50 golova, titula najboljeg svjetskog igrača. Što više reći o Ronaldu? Iza Portugalca je najbolja godina u karijeri.

Lionel Messi (Barcelona/ŠPA)

Sve da ništa nije osvojio, Messi mora biti u svakom izboru na svijetu. Ove sezone upisao je "samo" španjolsko prvenstvo, teško mu je pao poraz u Ligi prvaka, a još teže poraz u finalu Copa Americe na penale od Čilea. No Messi je Messi.

Luis Suarez (Barcelona/URU)

Da nema Ronalda i Messija, briljantni Urugvajac vjerojatno bi bio najbolji nogometaš na svijetu. Prošle sezone zabio je 59 golova uz 26 asistencija, ove je već bio strijelac 15 puta i riječ je o jednom najdominantnijih napadača u novijoj povijesti.

Pročitajte više