Odigrat će dvije utakmice u 24 sata na dva kontinenta

Foto: Profimedia

ANDRE ONANA bit će se u sastavu Manchester Uniteda za utakmicu protiv Tottenhama 14. siječnja (17:30), a odmah potom zaputit će se u Obalu Bjelokosti kako bi se stavio na raspolaganje kamerunskoj reprezentaciji koja dan kasnije protiv Gvineje (17:00) igra prvu utakmicu Afričkog kupa nacija.

Ovo je rezultat dogovora koji su postigli Kamerunski nogometni savez i engleski klub. Prema FIFA-inim pravilima, United je bio dužan osloboditi Onanu svih zaduženja dva tjedna prije početka reprezentativne akcije. Kamerun je ipak odlučio ispuniti molbu mančesterskog kluba.

Onana se povukao iz reprezentacije nakon lipanjskog transfera iz Intera na Old Trafford. U rujnu je promijenio tu odluku. United je za transfer Onane izdvojio 50 milijuna eura u nadi da će dobiti vratara koji radi razliku. Kamerunac je u prvih pet mjeseci u Engleskoj u slaboj formi. Odigrao je 28 utakmica za klub u svim natjecanjima i primio 45 golova, a u osam je navrata sačuvao mrežu netaknutom. Često je na udaru navijača, a o njegovim kiksevima učestalo pišu i engleski mediji.

Pročitajte više