Odlazi Ole Gunnar Solskjaer

OZLJEDA koljena norveškog internacionalca je toliko akutna da ne može izdržati napore koje traži engleski Premier, stoga je 34-godišnji Solskjaer odlučio objesiti kopačke o klin.

Navijači crvenih vragova će Solskjaera najviše pamtiti po onom čuvenom i odlučujućem pogotku u finalu Lige Prvaka 1999. protiv minhenskog Bayerna.

U zbirci od 130 pogodaka koliko ih je postigao za Manchester United, taj je sigurno najvrjedniji. Solskjaer je došao iz norveškog kluba Molde točno prije 11 godina za milijun i pol funti. Odigrao je 360 utakmica za Sir Fergusona kome je u posljednjih nekoliko godina služio kao "joker".

Kada nitko nije mogao slomiti protivničku obranu, Sir Alex je s klupe slao Olea ponekad i u "mission impossible", kao što je to bio meč protiv Bayerna.

Očekivalo se da će norveški napadač činiti udarnu snagu crvenih, uz Teveza, Rooneya, Sahe, no operacija koljena nije donijela očekivani rezultat.

Sada će Ferguson definitivno morati još jednom razmotriti opcije kupovine još jednog napadača prije nego se krajem mjeseca nogometna burza na Otoku zatvori.

Budući da od Berbatovog dolaska izgleda nema ništa, čini se da je ponovo aktualan Nicolas Anelka (Bolton).

M.J. 

Pročitajte više