Odlazi veliki argentinski profesionalac: Cufre odbio novi ugovor s Dinamom

KADA je u rujnu 2009. godine sletio u Zagreb, Leandro Cufre bio je vlasnik najskupljih nogu koje su ikada kročile na pitoreskne travnjake HNL-a. Zdravko Mamić potpisao se na ugovor godišnje vrijedan milijun eura.

Vrijeme recesije ponudilo je reviziju, ali argentinski profesionalac preživio je sječu nula na ugovorima Modrih i ostao do kraja odraditi posao. Ugovor je pouzdanom braniču istekao s krajem sezone, Mamići su dugo pokušavali nagovoriti ga da ostanak, ali ovaj put nije prošlo. Cufre će karijeru nastaviti u Argentini, u matičnom klubu Gimnasia La Plati, a Zagreb će napustiti s lijepim uspomenama.

Mamići su s njegovom odbijenicom upali u dodatne probleme u defenzivi, s obzirom da se iskustvo Cufrea često i koristilo na stoperskim pozicijama. Bišćan je operiran, upitno je hoće li se vratiti, ozlijeđen je i Barbarić, a europske kvalifikacije brzo će doći. Traži se bek, stoper i špica, izustio je Vaha, a Zdravko krenuo u realizaciju.

Osim Saše Papca, spominje se i Saša Belić, ali i Manuel Pamić, kojega je Zoran Mamić ovih dana posjetio u Češkoj! Rezultati sastanka još nisu poznati, ali zna se da menadžer Danko Đikić češlja portugalsko tržište u potrazi za novim Tonelom, koji je pokazao kao odlična investicija.

Pročitajte više