Odlična partija Giričeka u dresu Phoenixa

U DOMAĆOJ pobjedi Phoenixa protiv Memphisa 132:111, Gordan Giriček je za 31 minutu na parketu zabio 18 koševa (šut za dva 9-13, trice 0-1), uz tri skoka i dvije asistencije.

Giričeku Memphis očito leži, 10. studenog prošle godine u dresu Utaha ubacio im je 16 poena, što mu je do sinoćnje utakmice bio najbolji učinak sezone. Hrvatski košarkaš imao je najveću minutažu od svih košarkaša Sunsa, koji su u prvoj četvrtini već imali prednost od 19 poena, dok je na poluvremenu bilo čak 31 razlike, 72:41. 

Najbolji strijelac domaće momčadi i utakmice bio je Amare Stoudamire sa 29 koševa, Bell je zabio 20, a Barbosa kao i Giriček 18.

Kod poraženog Memphisa najbolji je bio Gay sa 20 poena.

Los Angeles Lakersi su u svom Staples Centru slavili protiv Toronta 117:108 uz 34 koša Kobea Bryanta, čemu je dodao sedam skokova i asistencija. Deset koševa Bryant je postigao u posljednjih osam i pol minuta utakmice. Lamar Odom ubacio je dvadeset koševa uz devet skokova za 18. pobjedu Lakersa u posljednje 22 utakmice i preuzimanje čelne pozicije Zapada.

Najbolji kod Toronta bio je T.J. Ford sa 28 koševa.

Jedinu gostujuću pobjedu večeri ostvarili su Portland Trail Blazersi, na gostovanju kod Minnesote slavili su 103:96. Brandon Roy vodio je momčad do pobjede sa 27 koševa i devet asistencija.

Kod Minnesote, najbolji je bio Jefferson sa 20 koševa.

Chicago Bullsi su prekinuli niz od pet uzastopnih pobjeda Utah Jazza domaćom pobjedom 108:96. Drew Gooden ubacio je 24 koša, dok je Ben Gordon dodao 19.

Kod Utaha najbolji su bili Mehmet Okur sa 22 koša i 18 skokova i Deron Williams sa 20 koševa i 10 asistencija. U sastav Utaha se nakon tri utakmice pauze zbog ozljede kuka vratio Andrej Kiriljenko, koji je zabio 12 koševa.

Antwan Jamison je predvodio Washington do domaće pobjede protiv Milwaukeeja sa 23 koša. Kod Milwaukeeja, Michael Redd je zabio 26 koševa, dok je Andrew Bogut dodao 23.

Mike D'Antoni: Zna Giriček s loptom!    

Trener Phoenix Sunsa pohvalio je Gordana Giričeka za partiju protiv Memphis Grizzliesa obećavši mu puno minuta bude li stalno igrao tako učinkovito...

Nakon što su se protiv San Antonija u nedjelju mučili sa šutom, Sunsi su Memphisu ispogađali koš sa svih strana. Kvaliteti šuta prilično je pridonio i hrvatski košarkaš, koji protiv San Antonija nije izgledao najbolje.

"Želim da igra više, ali mora biti sposoban pogađati šuteve. Više si ne možemo priuštiti poraze. Igrači jednostavno moraju davati sve od sebe kad su na parketu. Bude li to radio, igrat će puno", kazao je Mike D'Antoni o hrvatskom šuteru, koji je za 31 minutu gađao 9-14, od čega tricu 0-1.

Otkad je stigao u Phoenix Gordan još uvijek nije pogodio niti jednu tricu. Trenutačno je na 0-6!

"Ova me utakmica podsjetila na početke u NBA ligi, na dane kada sam imao minutažu i dvoznamenkaste brojke. Dobro je, osjećam se ugodno u momčadi koja igra košarku u iznimno brzom ritmu", izjavio je Giriček.

"Samo, mogao bih ubrzo osjetiti opterećenje ako budem igrao ovoliko. Trideset minuta jako je puno za nekoga koji izvjesno vrijeme praktički uopće nije igrao. Morat ću poraditi na tjelesnoj spremi", dodao je.

Treneru Mikeu D'Antoniju, koji je najbolji dio igračke karijere proveo tijekom osamdesetih godina u Milanu, očito se sviđa tip igrača kakvog je dobio u Giričeku.

"Dobro izgleda s košarkaškom loptom. Zna je spustiti na parket", za kraj će trener Phoenixa.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više