Odlični Šarić asistencijama do učinka sezone i pobjede Warriorsa

Foto: Profimedia

SVA TROJICA hrvatskih košarkaša koja su sinoć nastupila u NBA ligi ostvarila su pobjede, a Bojan Bogdanović zbog lakše ozljede lijevog lista propustio je utakmicu Detroit Pistonsa, koji su tijesno izgubili od Houston Rocketsa 112:110. Bogdanović je posljednjih godina imao problema s oba lista, a početak ove sezone propustio je zbog desnog.

Dario Šarić bio je u startnoj petorci Golden State Warriorsa te pobjedi 140:131 na gostovanju kod Chicago Bullsa pridonio svestranim učinkom od 12 poena (šut 4/6, trice 2/3, slobodna bacanja 2/4), sedam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte. Sa šest uspješnih dodavanja izjednačio je svoj najbolji učinak sezone, a jednim od njih efektno je poslužio Andrewa Wigginsa za zakucavanje.

Warriorsi su prekinuli kratki niz od dva poraza, ali s omjerom 18-20 i dalje su tek 12. na Zapadu, izvan zone play-ina, jedno mjesto ispod Lakersa, a iznad samo pomlađenih Portlanda i San Antonija te ozljedama poharanog Memphisa, koji je sinoć izgubio kod kuće od LA Clippersa 128:119.

Zubac napadački skroman, zaigrao i Šamanić

Ivica Zubac imao je skromnu napadačku večer s tek šest poena, pri čemu je neuobičajeno imao više promašaja nego pogodaka iz igre (šut 2/5, slobodna bacanja 2/2), ali standardno dobro odradio je ostale centarske poslove s 11 skokova i dvije blokade. Clippersi, koje je s 37 poena predvodio Paul George, dobili su 17 od posljednjih 20 utakmica te su četvrti na Zapadu s omjerom 25-13.

Pet i pol minuta na parketu dobio je i Luka Šamanić, čiji je Utah Jazz razbio Toronto Raptorse 145:113. Šamanić je pogodio jedan od dva šuta iz igre i oba slobodna bacanja te završio s četiri poena, jednim skokom i jednom izgubljenom loptom. Utah s omjerom 20-20 drži 10. mjesto Zapada, posljednje koje vodi u play-in.

Pročitajte više