Odluka o prvaku ipak u Jazinama

NOŠENI krilima publike na Gripama Splitski su košarkaši pobijedili Zadar 95:79 u četvrtoj utakmici finalne serije. Domaći su košarkaši večeras bili inspiriranija momčad i zasluženo slavili, čime su osigurali petu utakmicu u Jazinama u kojoj će se odlučivati o novom košarkaškom prvaku Hrvatske.

Kao i u drugoj utakmici finala, tako je i ovaj put Split bio iznimno nadahnut pred svojim navijačima, u vrućoj atmosferi Gripa. Rudež je pogađao trice, Perić je sjajno organizirao napad, sjajno su ih pratili Garnett i Stipanović, te je Split bio u stalnom vodstvu.

Makar je Split igrao vrlo dobro Zadar je držao kontakt sve do poluvremena. Prvenstveno tricama Zadar nije dozvoljavao bijeg Splita, no u drugom poluvremenu više nisu mogli protiv poletnih Splićana.

Nakon 44:42 na poluvremenu Split je vrlo brzo pobjegao na prednost iznad deset poena, a najveću prednost su imali šest minuta prije kraja (+18). Nakon toga je bilo čak i ekshibicije od strane domaćih košarkaša koji su na kraju lako pobijedili 95-79 i tako sebi omogućili petu odlučujuću utakmicu za krunu najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Najbolji je kod Splita bio Damjan Rudež koji je postigao 27 poena (19 u prvom poluvremenu) uz pet trica. Hrvoje Perić je, pak, dodao 20 uz 6 skokova i 7 asistencija. Kod Zadra  je najbolji bio Barać sa 16, dok je Johnson dodao 15 poena.

P.V./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više