Odluka u Minneapolisu i Detroitu

SACRAMENTO KINGSI i Detroit Pistonsi sinoćnjim su pobjedama odveli konferencijska polufinala u sedme utakmice, te će za dva dana u Minneapolisu i Detroitu pasti odluka o finalistima.

Sacramento je u svojoj dvorani sa 104:87 svladao Wolvese, a ujednačeni napad domaćina predvodili su Peđa Stojaković (22), Brad Miller (17), Mike Bibby (16, 10 asista) i Chris Webber (14). Kingsi su na poluvremenu vodili sa 57:44 i tu prednost sačuvali dokraja, da bi u trećoj četvrtini domaći igrač Anthony Peeler bio isključen jer je dvaput laktom udario najboljega igrača lige Kevina Garnetta, koji je susret završio sa 19 poena i 10 skokova. Latrell Sprewell je sa 27 koševa predvodio Minnesotu, koja će za dva dana na svom parketu imati priliku za plasman u prvo konferencijsko finale u povijesti kluba.

Detroit Pistonsi su se pobjedom (81:75) kod New Jersey Netsa uspjeli spasiti ispadanja i za dva dana će na svom parketu imati priliku za plasman u finale Istoka. Junak dvoboja je bio Richard Hamilton sa 24 poena i ključnim košem 15 sekundi dokraja, a pomogli su mu Rasheed Wallace (14), Chauncey Billups (11) i Ben Wallace sa 20 skokova. Richard Jefferson (23) i Kenyon Martin (19) predvodili su strijelce aktualnog prvaka Istoka, za koje je Jason Kidd dao tek 11 poena, a Zoran Planinić nije ni igrao.


Susret je bio pun preokreta, iako su Pistonsi vodili sa čak 17 poena na poluvremenu i u trećoj četvrtini, da bi Netsi napravili veliki povratak i 35 sekundi prije kraja smanjili na svega dva poena (75:73), da bi dvoboj riješio Hamilton.

Pročitajte više