Oduševio na povratku u reprezentaciju, a sada potpisuje novi ugovor s Realom

Foto: EPA

TONI KROOS (34) će i sljedeće sezone biti dio svlačionice Real Madrida. Talijanski insajder Fabrizio Romano objavio je da je potpis novog ugovora samo stvar formalnosti te će njemački veznjak produžiti vjernost Kraljevskom klubu do ljeta 2025. godine. Kroosu je aktualni ugovor isticao na kraju tekuće sezone, a jednogodišnje produženje je uobičajena praksa u Realu za igrače starije od 30 godina.

Bilo je svakakvih špekulacija oko toga gdje će Nijemac nastaviti svoju karijeri, a čak se spominjala opcija da bi mogao objesiti kopačke o klin ako mu Real ne ponudi novi ugovor. Kroos i dalje igra odličan nogomet, a ove sezone je upisao 38 nastupa za Real u svim natjecanjima od čega se 26 puta našao u početnoj postavi. Koliko ga Carlo Ancelotti cijeni najbolje govori podatak da je Kroos preskočio samo jednu utakmicu La Lige i jednu utakmicu Lige prvaka ove sezone.

Bit će veliki adut Njemačke na Euru

Proteklog tjedna se vratio u reprezentaciju Njemačke iz koje je izbivao od Eura 2021. godine. Nakon poraza od Engleske na Euru oprostio se nakon 106. partije za Elf, pod teretom kritika za očajan nastup na EP-u. Legende njemačkog nogometa bile su još žešće. Isticale su da je Kroosa pregazilo vrijeme. Uli Hoeness je poručio: "Kroosov stil igre s horizontalnim dodavanjima ne pripada modernom nogometu." Lothar Matthäus se složio i dodao: "Nikako mi ne odgovara način na koji igra. Kroos više nije igrač internacionalne klase."

998 dana nakon što je zadnji put igrao za Njemačku primio je loptu odmah na početku prijateljskog meča protiv Francuske u Lyonu te već u 2. sekundi odlično dodao Florianu Wirtzu. Ovaj je krasno zabio u 7. sekundi najbrži gol u povijesti Njemačke na asistenciju povratnika iz reprezentativne mirovine. Nakon što je Njemačka pobijedila 2:0 kod viceprvaka svijeta, izbornik Julian Nagelsmann je ovako komentirao Kroosovu povratničku partiju: "Iskreno, ovo je nevjerojatno. Znamo svi da je čudesan s loptom, ali je jednako takav u duelima. I kao čovjek je sjajan, normalan tip koji se sjajno uklopio u grupu igrača s kojima nije prije bio."

 

Pročitajte više