Oduševljeni Talijani dali nadimak Pašaliću nakon gola Liverpoolu

Foto: Profimedia

ATALANTA je na Anfieldu deklasirala Liverpool 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige. Gianluca Scamacca bio je dvostruki strijelac gostiju u 38. i 60. minuti, dok je treći pogodak postigao Mario Pašalić u 83. minuti. Hrvatski reprezentativac u trećoj minuti promašio je ogromnu šansu, odnosno domaći golman Caoimhin Kelleher mu je obranio udarac s pet metara.

Pašalić je iskoristio drugu priliku u završnici utakmice. Ederson se ubacio iza obrane gostiju, primio loptu i puknuo, a Kelleher je obranio. Međutim, nije stigao zaustaviti i hrvatskog veznjaka, koji je odbijenu loptu bez problema spremio u mrežu i tako potvrdio veliku pobjedu Atalante i prvi domaći poraz Liverpoola u posljednjih 14 mjeseci. Pašaliću je to bio peti gol u sezoni.

Grafika: Sofascore

"Pašalić je golom odveo Atalantu do ekstaze"

Talijanski mediji hvale Pašalića i njegov nastup uglavnom smatraju drugim najboljim nakon Scamaccine predstave. Football Italia je hrvatskom nogometašu dala drugu najveću ocjenu, 8.5, te napisala: "Impresivan nastup u sredini veznoga rada, bilo s ili bez lopte. Zaključio ga je spremivši odbijanac za Atalantin treći gol."

Calciomercato ga je ocijenio sa 7.5: "Imao je veliku šansu za vodstvo, ali nije imao sreće kako bi zabio s par metara udaljenosti. Trećim golom odveo je Atalantu do ekstaze." 

TuttoMercatoWeb mu je također dao 7.5, kao i još nekim suigračima, čime je za njih bio jedan od najboljih: "Trebao je zabiti jednostavan gol, ali promašio je. No, na kraju je zasjao odigravši kvalitetnu utakmicu."

"Pašalić je neumorni metronom"

Talijanski Eurosport uz ocjenu 7.5 piše: "Neumorni metronom Atalante. Pogodak za 3:0 samo je šlag na tortu još jedne sjajne izvedbe ove sezone."

Sport Virgilio je također dao Pašaliću 7.5, opisao njegov nastup kao "kvalitetan" i dodao da je "pred golom ubojit".

Bergamo News mu je dao još višu ocjenu - 8.5. "Pogreška s početka ostala je tek detalj, nestala je uslijed odličnog nastupa u obje faze igre. Pašalić je profesor, a gol je savršena kulminacija njegova nastupa", navodi gradski medij, koji mu je dao i nadimak Profesor.

OA Sport Calcio mu je dao 8, pritom istaknuvši da ga je trener Gian Piero Gasperini "iznenađujuće stavio u sredinu veznoga reda", a ne na ofenzivniju poziciju, koju inače igra. "Hrvat se morao prilagoditi i u tome je uspio od prve minute, kada je skoro zabio gol. Unatoč toj pogrešci, uspio se vratiti i biti jako koristan. Gol je šlag na torti", naveli su talijanski novinari.

Pročitajte više