Ogođena superkombinacija u Whistleru!

IVICA KOSTELIĆ i Natko Zrnčić Dim morat će pričekati lov na medalje u superkombinaciji. Eurosport javlja da je zbog novonapadalog snijega, koji je smekšao posebice donji dio staze, odgođena današnja utrka superkombinacije.

Organizatori u Vancouveru još nisu ponudili zamjenski termin te se još ne zna dan kada će skijaši podijeliti drugi komplet medalja na Igrama.

Otkako su počele 21. Zimske olimpijske igre, organizatori muku muče s vremenskim uvjetima koji su u nedjelju odgodili i utrku spusta zbog nepovoljnog "miksa" snijega, kiše i magle.

U planu je da se superkombinacija održi u petak. Za petak planirani superveleslalom trebao bi biti pomaknut na nedjelju, a za nedjelju planirani veleslalom na utorak idućeg tjedna. 

Podsjetimo da najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić brani srebrnu medalju koju je prije četiri godine osvojio u Torinu, no u kombinaciji koja je tada sadržavala dvije slalomske utrke i jedan spust. 

Pobjednik je bio američki skijaš Ted Ligety, a mnogi sportski mediji su baš Ivicu naznačili kao prvog favorita utrke ove godine. Recimo i to da slalomsku stazu za tu disciplinu postavlja Ante Kostelić, otac i trener hrvatskog skijaša.

Pročitajte više