Ogromni problemi za Dinamo. Neće igrati HNL mjesec dana?

Foto: Marko Prpic/Pixsell

UEFA je odgodila večerašnju utakmicu AEK-a i Dinama u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, koja se trebala odigrati od 20:45 u Ateni. Razlog su veliki navijački neredi, koji su nastali noć uoči utakmice. Navijač AEK-a (29) preminuo je nakon sukoba s BBB-ima u Ateni, potvrdila je grčka policija. Grčke vlasti su potom zatražile odgodu utakmice, a UEFA je to odobrila. 

Prva utakmica Dinama i AEK-a u Zagrebu igra se u utorak 15. kolovoza od 20 sati, a UEFA je predložila klubovima da se uzvratna utakmica u Ateni igra u subotu, 19. kolovoza, što je prihvaćeno. Informaciju je potvrdio i Dinamo. Obje utakmice igrat će se bez gostujućih navijača.

Dinamo bez HNL utakmice mjesec dana?

Dinamu će ovo biti velik problem za slaganje rasporeda. Podsjetimo, Plavi su već odgodili utakmicu protiv Lokomotive u HNL-u predstojeći vikend. S obzirom na uzvrat u Ateni, jasno je da Dinamo taj vikend neće moći igrati protiv Varaždina.

Konačno, Dinamo bi 26. kolovoza trebao igrati s Rijekom. No Plavi će sigurno taj tjedan imati europsku utakmicu, a u četvrtak će ju imati i Rijeka u slučaju da prođe treće pretkolo Konferencijske lige. Utakmica se ne može igrati u petak i subotu jer je to Rijeci premalo vremena od zadnje europske utakmice niti u nedjelju jer je to Dinamu premalo vremena do iduće europske.

Time bi Dinamo mogao doći u situaciju da prvu iduću prvenstvenu utakmicu odigra tek drugog rujna protiv Osijeka u gostima. S obzirom na to da je zadnju HNL utakmicu odigrao petog kolovoza protiv Gorice, gotovo mjesec dana Dinamo ne bi imao ligašku utakmicu.

Pročitajte više