OI Atena: Grci riješavaju problem prometa

ČELNICI Olimpijskih igara u Ateni u petak su pokušali uvjeriti inspektore Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da će promet, jedan od najvećih problema predstojećih Igara, biti riješen na vrijeme.

Inspektori MOO-a su u Ateni došli upoozoriti na veliko kašnjenje u uvođenju nove tramvajske linije, te posebne linije podzemne željeznice koji bi povezali ključne olimpijske objekte sa južnim dijelom grada i međunarodnom zračnom lukom.

Glavni tajnik Organizacijskog odbora Kostas Kartalis kazao je kako će posebna tramvajska linija biti puštena u promet najkasnije u ožujku, a kasnila je zbog nedovoljnih ekoloških studija, te zbog dislociranja linije kroz središte grada kako se ne bi oštetile čuvene starine. Kartalis je dodao i da će linija podzemne željeznice sa zračnom lukom biti gotova i prije, početkom 2004.

Atena je poznata po nevjerovatnim prometnim gužvama u cijelom gradu, a organizatori se boje da će se to i pogoršati u vrijeme Igara u kolovozu, kada u Atenu stigne očekivanih 250.000 turista.

Osim prometa, inspektori MOO-a su se zanimali zašto čak godinu dana kasni građenje nogometnog stadiona Karaiskaki u Pireju, te zašto su stali radovi na izradi čelično-staklenog krova na Olimpijskom stadionu.

Pročitajte više