Okršaj velikana: Ajax protiv Juventusa u šesnaestini finala Europa lige

NAŽALOST, Dinamova kuglica nije se pojavila danas u Nyonu kada je Uefa odredila ždrijeb za 32 kluba (24 iz natjecanja po skupinama i 8 trećeplasiranih momčadi iz skupina Lige prvaka) koja su izborila daljnje natjecanje u Europa ligi.

Daleko najzvučniji okršaj je onaj dva bivša europska prvaka Ajaxa i Juventusa. Bit će to repriza finala Lige prvaka iz 1996. kada su Talijani slavili na penale, nakon što je regularnih 90 minuta završilo s 1:1. Pobjednik ovog dvoboja mogao bi u osmini finala (odmah su ždrijebani i parovi posljednjih 16 momčadi) ići na branitelja naslova, odnosno Šahtar našeg Darija Srne. Ukrajincima su kuglice donijele engleskog premierligaša Fulham.

Liverpool dobio laganu Unireu

Ljubitelje nogometa zasigurno će zainteresirati i dvoboj dva česta sudionika Lige prvaka, španjolskog Atletica iz Madrida i turskog Galatasarayja. Pobjednik ovog para u sljedećoj rundi dočekuje boljeg iz ogleda Evertona i Sportinga iz Lisabona.

Posebnu pozornost izazvala je kuglica još jednog bivšeg europskog prvaka - Liverpoola. Posrnuli velikan koji se morao zadovoljiti nastavkom u nižem natjecanju europskog klupskog nogometa može biti zadovoljan jer mu je ždrijeb donio relativno lakog protivnika - rumunjsku Unireu. Kao momčad iz druge skupine, Redsi će prvu utakmicu igrati kod kuće, a eventualni prolazak bi im donio pobjednika francusko-turskog dvoboja Lillea i Fenerbahčea.

Petrić protiv PSV-a, Perišić na Valenciju

Dinamov krvnik, belgijski Anderlecht, ide na Athletic iz Bilbaa, dok će Club Brugge našeg Ivana Perišića snage odmjeriti protiv Valencije. Od hrvatskih predstavnika tu je još i Mladen Petrić čiji HSV u prvom ogledu igra protiv PSV-a, Rukavinin i Galinovićev Panathinaikos zadesila je Roma, a Pokrivač će sa svojim Red Bull Salzburgom snage ukrstiti protiv trećeg belgijskog predstavnika Standarda.

Prvi ogled igra se 18. veljače, a uzvrat je sedam dana kasnije. Uefa je odmah odredila i moguće parove osmine finala koji će prvi ogled odigrati 11. ožujka.

Šesnaestina/osmina finala Europa lige:

Ajax - Juventus     /     Fulham - Šahtar

HSV - PSV     /   Athletic - Anderlecht

Atletico Madrid - Galatasaray    /    Everton - Sporting

Panathinaikos - Roma   /    Standard - Salzburg

Hertha - Benfica    /    Kopenhagen  - Marseille

Rubin Kazan - Hapoel     /    Villarreal - Wolfsburg

Lille - Fenerbahče     /     Liverpool - Unirea

Brugge - Valencia     /     Twente - Werder

Pročitajte više