Olić: Ako ne budem razumio njemački, pitat ću djecu

IVICA OLIĆ, hrvatski nogometaš koji je prešao  HSV, dao je na službenoj stranici kluba intervju u kojem je progovorio o tome što ga je motiviralo da Rusiju zamijeni Njemačkom, što zna o njemačkoj ligi i HSV-u i kako očekuje da će se njegova obitelj naviknuti na novi život.

Što Vas je motiviralo da dođete u HSV?
Još prije nekoliko mjeseci odlučio sam da želim igrati u Bundesligi, o kojoj sam čuo sve najbolje. Tako da sam odmah prihvatio ponudu HSV-a.

Dolazite iz kluba koji je bio prvak Rusije i igrao u kupu UEFA u klub koji se bori za opstanak. Je li to velika promjena?

HSV je sjajan klub. Ovdje vlada sjajna atmosfera, i ima odličan stadion. Usto, ovdje igraju neki sjajni igrači, kao Sorin, Van der Vaart, ili Kopmany. Momčad je kompaktna i uspjet će se popeti na ljestvici.

Bojite li se pada u drugu ligu?
Imam 27 godina i puno sam igrao. Još nikad neki moj klub nije ispao iz prve lige. Ne mogu zamisliti da se to dogodi HSV-u, koji ima ovakve igrače.

Možete li odmah biti od pomoći momčadi?
Tri tjedna sam se pripremao sa CSKA u Izraelu. Stopostotno sam spreman za igru. O svemu drugome odlučuje, naravno, trener.

Koliko dobro poznajete prilike u Bundesligi?
Dok sam bio u Rusiji, često sam gledao njemački nogomet. Bundesliga je tamo vrlo cijenjena. Pratio sam neke utakmice HSV-a, kao npr. onu protiv Dortmunda, ili onu protiv Arsenala u Ligi prvaka. Osim toga, ostao sam u kontaktu s hrvatskim igračima ovdje, tako da poznajem prilike u Njemačkoj.

I vaša žena i vaša djeca rođeni su u Njemačkoj. Koliko je to bilo bitno za odluku o prelasku?
Kad sam ženi rekao da nakon Izraela odmah idem u Berlin, bila je iznenađena i sretna. Ona želi da nam djeca idu u školu u Europi. Svo troje pričaju njemački, tako da će im biti lako prilagoditi se. Ja zadnjih godina nisam puno pričao njemački, ali ako nešto ne budem razumio, pitat ću djecu.

J.D.
Foto: HSV

Pročitajte više