Olić i službeno bundesligaš

IVICA OLIĆ jučer je u poslijepodnevnim satima stigao u Hamburg. Prošao je liječničke preglede, a već danas je i službeno postao bundesligaš.

"S Olićem je sve gotovo dogovoreno, sve je obavljeno oko 13 sati, kada jeodržana konferencija za tisak, nakon koje je Olić potpisao ugovor s HSV-om", potvrdili su nam iz kluba.

"Izuzetno smo sretni što imamo napadača koji će našoj igri dati jednu višu dimenziju. Olić je brz i koristan igrač." - kazao je prilikom potpisivanja ugovora sportski direktor Dietmar Beirsdorfer.

Sretan je bio i trener Thomas Doll koji već dugo vremena traži našeg reprezentativca u redovima HSV-a.

"Sigurni smo da će nas Olić itekako pojačati. Pratili ga duže vrijeme i uvjerili smo se više puta da se savršeno uklapa u naš sistem." - dodao je trener.

Na službenom webu njemačkog kluba nisu objavljeni financijski detalji ugovora, ali sam Olić izjavio je da čelnici CSKA neće ostati nezadovoljni. Špekulira se sa odštetom od dva milijuna eura.

Lani je Olić sa svojim sad već bivšim klubom u okviru Lige prvaka dva puta igrao protiv HSV-a, no Nijemci se nisu proslavili na europskoj pozornici, kao niti u domaćem prvenstvu. No, velika Olićeva želja koju nikada nije skrivao bila je zaigrati u nekoj od liga petice. Skrivao je jedino ime kluba s kojim pregovara, što se uvijek pokaže kao dobitna kombinacija.

Obzirom na trenutnu poziciju hamburškog kluba na tablici Erste Bundeslige, očekuje ga težak posao želi li u najjačoj njemačkoj ligi igrati i dogodine te izbjeći ispadanje u drugu ligu.

Očekivalo se da će naš reprezentativac ostati u CSKA-u do kraja sezone, iako je bilo bogatih ponuda od drugih ruskih klubova, a potom pronaći novi klub u jačoj ligi, no Olić je ipak dobio novi klub nešto ranije.

M.Č.

Pročitajte više