Olić: Izbornik stranac bi bio pravo rješenje

U RAZGOVORU za Index napadač CSKA i hrvatske reprezentacije rekao je kako je već tokom dana dobio informaciju da je izbornik Kranjčar "bivši".

"Kao igrač nemam šta komentirati odluke Izvršnog odbora HNS-a. Imao sam korektan odnos sa izbornikom Kranjčarom. Nemojmo zaboraviti da smo s njim postigli veliki uspjeh, plasman na SP. Ja mu od srca želim da što prije pronađe novi angažman", korektan je, kao i uvijek, bio "Ola".

Upoznali smo ga sa riječima predsjednika Saveza Markovića, kako su u konkurenciji za Kranjčarovog nasljednika i provjerena inozemna trenerska imena: "Mislim da bi to bio pravi potez. Osim što bi radio sve da reprezentacija uspije, također bi zbog toga što je stranac, radi sebe i svoje reputacije htio da sve bude u najboljem redu. Što se mene tiče, ja ću učiniti sve da se izborniku, bio on Hrvat ili iz inozemstva, nametnem dobrim igrama."

Osvrnuo se Olić i na predstojeće kvalifikacije za EP koje Hrvatska igra u možda najtežoj kvalifikacijskoj skupini do sada: "Naravno da ćemo se sa novim izbornikom morati još dodatno mobilizirati, ali i prije ove smjene sam govorio da moramo biti jako oprezni."

"Igram u Rusiji i znam kako su ozbiljno Rusi shvatili kvalifikacije koje predstoje. Dolazak Hiddinka je kod njih označio pozitivnu euforiju, a o Englezima ne trebam niti govoriti." - zaključio je Olić.

Pročitajte više