"Olić je obilježio prvi dio sezone"

TIRAŽNI njemački dnevnik Bild sastavio je popis od jedanaest osoba iz nogometne Bundeslige koji su obilježili uvodni dio sezone. Među njima je i Ivica Olić.

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i minhenskog Bayerna nalazi se na popisu igrača i trenera koji su ostavili pečat u uvodnom dijelu njemačkog nogometnog prvenstva.

"Ruptura mišića lista (desne noge, op.a.) izbacila ga je iz pogona na nekoliko tjedana, ali je svojim povratkom Ivica Olić odigrao važnu ulogu u pobjedničkoj seriji Bayerna", objašnjava Bild.

Olić je kroz sva natjecanja ove sezone postigao 11 pogodaka, uz četiri asistencije igrajući za Bayernovu momčad. Šest puta bio je strijelac na trinaest odigranih bundesligaških utakmica.

Bildovih 11 koji su obilježili prvi dio Bundeslige:

Jupp Heynckes (trener Bayera)

Thomas Tuchel (trener Mainza)

Ivica Olić (Bayern)

Kevin Kuranyi (Schalke)

Eljero Elia (HSV)

Lucas Barrios (Borussia Dortmund)

Holger Badstuber (Bayern)

Marco Reus (Borussia Mönchengladbach)

Toni Kroos (Bayern)

Stefan Kießling (Bayer)

Daniel Van Buyten (Bayern)

Nürnberg smijenio trenera Oenninga

Dodajmo kako je pretposljednja momčad njemačkog nogometnog prvenstva, Nürnberg, smijenila je trenera Michaela Oenninga (44) uslijed razočaravajućih rezultata kluba. Oenning je preuzeo trenersku klupu kluba 2008. godine, predvodeći ga do promocije u elitni razred njemačkog nogometa, ali četiri poraza u posljednje četiri utakmice bez postignutog gola natjerale su upravu na smjenu.

Nürnberg je ukupno u 17 odigranih utakmica osvojio 12 bodova, a lošija od njega na ljestvici 18 momčadi samo je Hertha koja je osvojila šest bodova. Posljednji je poraz momčad doživjela u nedjelju na gostovanju kod Kölna hrvatskog trenera Zvonimira Solde (3-0), a dan nakon uslijedila je smjena. Ime Oenningovog nasljednika zasad nije poznato.

Pročitajte više