Olić: Kulen će pričekati finale

IVICA OLIĆ prije odlaska na Euro prilično je jasno rekao da s potpunim pravom očekuje mjesto u udarnom Bilićevom sastavu. Ovo je njegova godina. U HSV-u igra sezonu života, zabio je 14 pogodaka. glavna je zvijezda iza fantastičnog Nizozemca Rafaela Van der Vaarta i pršti od samopouzdanja.

Provlači se ovih dana misao da je hrvatski napad jalov i statistika govori u prilog takvom raspoloženju. No, Olić se ne zamara previše. Tvrdi da će  se otvoriti kada bude najpotrebnije. Ostao je prilično hladan i na naš upit o suradnji s Mladenom Petrićem. Dva ljevaka i dva izrazita solista, individualca koji će u nedjelju zajedno tražiti način da razmontiraju Austriju. Iako su samo dva puta startali zajedno, izbornik Bilić pravda se istinom: U ovom trenutku bolje nemamo.

"Maksimalno smo spremni. Svih pet napadača svaki dan sve bolje radi na treningu. Mogu reći da se osobno osjećam dobro, iza sebe imam izvrsnu sezonu. Tko god da dobije priliku od nas pet, iskoristit će je na najbolji mogući način. Postizat ćemo pogotke jer se to od nas traži.", kazao je Olić.

Koliko će Eduardo nedostajati?

"Njegove realizatorske sposobnosti su nam nedostajale i nedostajat će nam na Europskom prvenstvu. Zabio je golova koliko svi ostali napadači nisu zajedno, puno je toga dobrog donosio našoj ekipi. No, naši ostali napadači su dobri, igraju u velikim klubovima i mogu ga nadomjestiti."

"Bliži se kraj priprema, još su dva dana do utakmice i sve ono što smo napravili i koliko smo zapravo dobro radili brzo će izaći na vidjelo. Svi smo spremni, jedva čekamo, nadam se da nećemo izgoritii, da ćemo dokazati da smo favoriti. Dosadašnji rezultati nalažu da smo favoriti na papiru, a ja smatram da ćemo to pokazati i na terenu."

Dok je Olić predvodio napad moskovskog CSKA, austrijski branič Stranzl čekao ga je u posljednjoj liniji Spartaka.

"Igrali smo jedan protiv drugog, ali CSKA bi redovito pobjeđivao. Nadam se da ću ga pobijediti i na ovom turniru."


Osjeća li Ola akumulirani umor obzirom na dugu, iscrpljujuću sezonu u kojoj se s HSV-om borio u Intertoto Kupu, Kupu Uefa i hvatao mjesto u Ligi prvaka?

"Nema problema, ne osjećam se iscrpljeno. Prijašnjih sezona mučile su me ozljede, sada sam sretan što sam mogao odigrati toliko utakmica. Nije bitno koliko si odigrao, bitno je kako se osjećaš, A ja se osjećam sjajno."

Na Wembleyju si odigrao utakmicu života. Možemo li očekivati sličan bljesak u Austriji?

"Nisam samo ja igrao dobro, nego cijela momčad. Wembley će mi zauvijek ostati u sjećanju, imali smo sreće, ali smo pokazali psihološku sigurnost. Tu utakmicu neću nikada zaboraviti, ali od prošlosti se ne živi. Volio bih da se takva predstava još jednom ponovi."

Kakvu utakmicu očekuješ u nedjelju?

"Gledali smo Austrijance i nimalo ih ne podcjenjujemo. Protiv Njemačke i Nizozemske igrali su sjajno, sve do zadnjih pola sata kada su dosta pali. Ali treba izdržati, ono što su pokazali u 45 minuta protiv tako jakih momčadi je zaista sjajno. Nema tu nekih tajni, utakmica s Austrijom bit će borbena i puno toga ovisit će o jednoj ili dvije šanse koje se ne smiju propustiti. Neće biti puno prilika ni golova jer je ulog veliki."

Članovi obitelji bodrit će te na Euru, čujemo da stiže i brat s kulenom...

"Da, rekao je da stiže kulen. Ali režim prehrane mora se poštovati, pa mislim da kulen nećemo rezati prije finala..."

Pročitajte više