HRVATSKI NOGOMETAŠI

Olić: Lewandowskom je potreban dolazak Mandžukića

Foto: EPA-EFE

TRANSFER Ivana Perišića u Bayern vrlo je blizu. U srijedu bi trebao odraditi liječničke preglede nakon čega počinje njegova avantura pod vodstvom Nike Kovača.

Ivica Olić jako ga dobro poznaje još iz zajedničkih dana u Wolfsburgu i u reprezentaciji.

"Ivan je vrlo zanimljiva osoba i veliko pojačanje. Znam ga još od doba kada smo zajedno igrali u Wolfsburgu, a sada radimo zajedno u reprezentaciji. Pravi je profesionalac, radi na sebi, a već dugi niz godina igra na najvišoj svjetskoj razini. Klasan je igrač s puno iskustva i totalno fizički spreman", kaže Olić.

Iskustva ima i s Mandžukićem, svojim velikim prijateljem.

"Istina, već su mu 33 godine, ali Bayernu ne trebaju samo mladi igrači. Trebaju mu iskusni u borbi na tri fronte. Mandžukić je bio iznimno važan u našem pohodu na srebro, bio je pravi uzor mlađima, savjetovao ih je. Kod njega nema popusta, uvijek ide do krajnjih granica, i na treningu i na utakmici. Njegovo tijelo je takvo da može još najmanje dvije godine igrati na najvišoj razini", misli Olić i dodaje:

"Moraju dovesti još nekoliko igrača, najveći klubovi i na klupi imaju svjetske klase, potrebni su im kako bi pojačali konkurenciju. Znam da je Lewandowski pravi profesionalac, ali i njemu bi bilo bolje da ima nekoga tko će mu puhati za vrat, to samo može biti pozitivno."

Poljak i Mandžukić već su si bili konkurencija prije pet godina po dolasku Pepa Guardiole u klub.

Perišićev transfer zaziva i legendarni Bayernov veznjak Steffan Effenberg.

"Ne znam je li Perišićev dolazak kompromisno rješenje, ali mogu reći da je on sjajan igrač. Njegove godine? To uopće nema nikakve veze s današnjim nogometom. Pa ja sam se vratio s 30 godina u Bayern i ostvarili smo velike uspjehe. Njegov dolazak je prava stvar."

Pročitajte više