HRVATSKA REPREZENTACIJA

Olić o najvećoj snazi Hrvatske: Koliko god im bilo teško, prihvaćaju situaciju

Goran Kovacic/PIXSELL

IVICA OLIĆ govorio je na presici uoči prijateljske utakmice Hrvatske i Gruzije u Puli (utorak, 18 sati).

Kako izbornika Zlatka Dalića nije bio zbog odavanja počasti žrtvama Vukovara, riječ je preuzeo njegov pomoćnik i legendarni hrvatski reprezentativac kojeg je dočekalo pitanje o velikoj konkurenciji u veznom redu.

Hrvatska je tu uistinu moćna, prvotimci su trenutačno Marcelo Brozović, Luka Modrić i Nikola Vlašić, dok su u drugom planu Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marko Rog i Mario Pašalić.

Samim time, Hrvatska ima jednu od najjačih veznih linija na svijetu.

"Prije par mjeseci kad igrač tipa Matea ne igra, možda si mu prije mogao reći nemaš kontinuitet... A sada je u sjajnoj seriji u klubu, nekoliko puta smo gledali, igra jako dobro. Konkurencija je jako velika i jednostavno vjerujem da su igrači svjesni kakvi igrači igraju prije njih. Kako igra Broz, kako igra Luka, mali Vlašić...", rekao je Olić pa istaknuo jednog igrača:

"Bez obzira koliko god im bilo teško, oni to akceptiraju. Mene veseli trud. Vidim npr. da se Rog vraća, ima ono samopouzdanje kojeg baš i nije bilo dok je bio u Napoliju. Imamo slatkih briga i to je sjajno."

Rog je počeo igrati standardno u Cagliariju koji je najugodnije iznenađenje u Serie A o čemu smo pisali prije sedam dana.

Pročitajte više