Olić: Rusi donedavno nisu željeli igrati za reprezentaciju

IVICA OLIĆ jedini je hrvatski reprezentativac koji "u dušu" poznaje svakog Hiddinkovog izabranika, a s polovicom prvotimaca igra zajedno u klubu. Na pripreme reprezentacije došao je u odlučnoj formi, pogotkom u 90. minuti donio je pobjedu svom CSKA-u iz Moskve protiv Šinika.

"Ekipa su s dobrim potencijalom, no bolje su igrali u matičnim klubovima nego u reprezentaciji. Zapravo je dosad nisu ozbiljno ni shvaćali, jer su radije imali slobodne dane nego igrali za najbolju vrstu." - kazao je brzonogi napadač na pripremama u Čatežu za susret s Rusijom.

"Dogodila im se renesansa, vratio se naboj i volja. Doveli su jako dobrog trenera i slažu momčad. Za našu utakmicu ipak neće biti na maksimalnom nivou, jer niti sam izbornik ne pozna dobro igrače. Nisu igrali u Europi, već samo u Rusiji i nije ih imao prilike vidjeti." - dodao je Olić.

Upozorio je kako Rusi imaju problema s ozlijeđenim braničima, a kao najboljeg izdvojio je Andrejsa Aršavina, koji je motor momčadi, stvara višak i zna zabiti gol.

"Koliko god imali nove igrače, mi se nismo toliko izmjenili u odnosu na SP, pa nam neće biti problem. Zadovoljan bih bio da tamo ne izgubimo, a naša šansa bi mogla biti u tome što će oni ići na pobjedu, pa će se otvoriti. Uz to, imaju niske igrače pa bi mogli i iz prekida doći do gola, a time i pobjede." - zaključio je napadač CSKA iz Moskve.

Srđan Hebar

Pročitajte više