"Olić u Juventusu? To je najobičnija laž!"

NAŠ NAPADAČ Ivica Olić, koji s Mladenom Petrićem čini ubojiti tandem trenutno vodeće momčadi Bundeslige HSV-a, nekoliko je puta javno izrazio želju za promjenom nogometne sredine. Olić je u Hamburg stigao u siječnju 2007. godine, kada je klub bio na pragu ispadanja iz lige.

Slučajno ili ne, dolaskom Olića i odlaskom Thomasa Dolla s mjesta trenera, započela je renesansa HSV-a. Nakon što je stekao status legende u analima moskovskog CSKA, i dvije fantastične sezone u Bundesligi, popraćene herojskim igrama za hrvatsku reprezentaciju, Olić se zaželio novih izazova. Možda će mu transfer u španjolsku ligu biti kruna karijere, govorio je prije neki dan. A kakva bi tek kruna bio potpis za Juventus, najuspješniji klub u povijesti talijanskog nogometa! Neke informacije sugeriraju da bi se Oliću otvorilo mjesto odlaskom Iaquinte na Otok, dok neki smjeliji čak najavljuju transfer u zimskom prijelaznom roku.

Juventus se raspitivao kod Ugarkovića

Čelnici Juventusa za Olića su se raspitivali i kod Sanjina Ugarkovića, zastupnika Darija Kneževića koji brani boje Stare Dame. Ugarković nam je tu informaciju potvrdio, uz dodatak da se radi o uobičajenom razgovoru unutar nogometnih krugova.

"Raspitivali su se i za Ćorluku i Modrića, ali to su uobičajeni razgovori. Puno je igrača u kombinaciji, a sasvim je normalno da će se o hrvatskim reprezentativcima raspitivati kod nekoga tko im je blizak. Čelnike klubova većinom zanima kakvi su igrači izvan terena, jer njihov nogometni repertoar već itekako dobro poznaju", priča Ugarković, čiji se štićenik Knežević još uvijek bori za mjesto u udarnoj postavi Juventusa, s obzirom da stoperski par Legrotaglie - Chiellini, kao i njihove alternative, čine najjaču obranu lige.

"Moggi priča poštarske priče"

"Darijo je sretan i zadovoljan što ima priliku učiti od najvećih. Što se tiče izjava Luciana Moggija nakon utakmica s Napolijem, reći ću samo da su to poštarske fore i da se radi o internoj stvari.", osvrnuo se Ugarković na izjave Moggija o "dečku kojem ne može izgovoriti ime, a mjesto mu je u drugoj ligi."

Nema sumnje da će mercato ove zime biti izuzetno zanimljiv, a takvim će ga između ostalog učiniti i igrači poput našeg Olića. Poznato je da njegov ugovor s HSV-om ističe sljedećega ljeta, a Olić i njegov zastupnik Gordon Stipić mudro kalkuliraju, poručujući da za sada ne razmišljaju o obnavljanju ugovorenih obveza.

Olić ima sigurne ponude Valencije i Schalkea

Potvrđena je informacija da Oliću novi posao nude Valencija i Schalke, no poznavatelji prilika na talijanskoj burzi nogu tvrde da interes Juventusa za usluge našeg brzanca nije ništa drugo nego najobičnija izmišljotina.

Jedan od njih je i naš najutjecajniji menadžer Marko Naletilić, specijaliziran za nogometna kretanja na Apeninima;

"Olić ne ide u Juventus, ta je informacija najobičnija laž", odlučno je odgovorio.

"Dva kluba Oliću nude ugovor, a to su Valencia i Schalke. Ova priča s Juventusom nije istinita. Da Olić ima ponudu Juventusa kao što neki pišu, on bi u Juventus i prešao. Jer kao što svi znate, Juventus se ne odbija", dodaje Naletilić, koji se nije želio upuštati u kalkuliranje s visinom Olićeve cijene na tržištu.

HSV kupovao za dva milijuna, a prodaje za deset

Dapače, Naletilić je podsjetio na izjavu Olićevog agenta koji je njemačkim medijima natuknuo da će se pregovorima s HSV-om po pitanju produženja ugovora dati prioritetan status.

"Za sada je prerano o tome govoriti hoće li otići na zimu ili će odraditi ugovor do kraja. On ima i novu ponudu HSV-a, treba vidjeti kako će se to razriješiti. Nemam točnu informaciju o težini ponuda Valencije i Schalkea", dodaje Naletilić.

Hamburg je Olića kupio pred kraj njegovog ugovora s CSKA, stoga je morao iskeširati tek dva milijuna eura. Naš napadač danas na tržištu vrijedi najmanje deset milijuna eura, no jasno je da će Olić, željan izazova, prihvatiti i manji iznos, kada se, i ako, ukaže prilika za prelazak u redove nekog euro-velikana. Kroz dvije godine u Hamburgu već je zaradio pet milijuna eura...

M.Š.,D.R.
Foto: Index

Pročitajte više