Olić želi napustiti HSV: Mislio sam da želim ostati, sada to više ne mislim!

DNEVNIK Bild zabrinuto se raspisao o nemiru koji je u redove HSV-a, vodeće momčadi nogometne Bundeslige, unio glas o Valencijinu zanimanju za Ivicu Olića.

29-godišnjeg hrvatskog napadača Hamburžani žele zadržati, međutim on trenutačno nije raspoložen za pregovore. Ugovor mu vrijedi još deset mjeseci, do kraja sezone.

"Zadovoljan sam što se klub poput Valencije zanima za mene. Radi se o velikom klubu. Za mene je to dobro. Znači da sam dobro igrao",  izjavio je strijelac 14 golova za HSV u prošloj sezoni, čime se izborio za naslov najboljega klupskog strijelca.

Od siječnja ove godine Olić je pokazivao sklonost za produženje ugovora, govoreći da mu je  lijepo u Hamburgu. U klubu su se, međutim, bojali potpisati bogatiji ugovor (oko 3 milijuna eura brutto, tvrde u Bildu) u trenucima dok nisu imali riješeno trenersko pitanje. Prijašnji je strateg Huub Stevens na sredini sezone objavio da napušta klub i vraća se u Nizozemsku zbog bolesti supruge.

"Cijelo sam vrijeme govorio da hoću ostati. Sada više to ne tvrdim",  izjavio je za Bild Olić.

"Da su mi ponudili ugovor prije nekoliko mjeseci, sigurno bih ga potpisao. Sada više o tome ne želim razgovarati. Reći ću što o svemu mislim tijekom zimske pauze. Imamo sada utakmice svaka tri dana. Ne želim time zamarati momčad niti trenera, ne treba činiti od toga teatar. Želim se koncentrirati i pobjeđivati u svakoj sljedećoj utakmici",  dodao je lijevonogi napadač.

Direktor kluba: Želimo zadržati Olića

Iz kluba se na temu Olić oglasio sportski direktor Dietmar Beiersdorfer.

"Pregovarat ćemo mi još. Mi jesmo zainteresirani da Ivica Olić ostane. U osnovi, želimo ga zadržati. Sjest ćemo zajedno i pokušati pronaći rješenje",  kazao je direktor dodavši:

"Na kraju sezone Ivica je slobodan igrač. To ga stavlja u povoljniju poziciju. Znamo da neće biti jeftin."

Olić je na kraju otvoreno priznao:

"Dogodi li se da ne ostanem ovdje, naći ću nešto drugo."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više