Olić: Znamo da možemo pobijediti svakoga

NAPADAČ hrvatske nogometne reprezentacije, Ivica Olić, u razgovoru za njemački Kicker podvukao je kako je Hrvatska svjesna svoje snage i spremna svladati svakog protivnika.

"Plasmanom u četvrtfinale ostvaren je naš prvi cilj, no jasno je kako želimo nastaviti putem kojim idemo na Europskom prvenstvu. Znamo da možemo pobijediti svakoga" - rekao je Olić.

Jeste li golom koji ste zabili Njemačkoj ostvarili san? "Da.  Ovo je moj četvrti veliki turnir, a dao sam golove na Euru 2004. i na Svjetskom prvenstvu 2006. Želio sam se ovdje upisati na listu strijelaca i sretan sam što sam postigao pogodak tako jakoj reprezentaciji kao što je Njemačka."

Je li Njemačka još uvijek jaka reprezentacija? "Naravno. Iako su mnogi spremni ustvrditi drugačije. Imali smo jaku skupinu iz koje smo mi i Nijemci otišli u četvrtfinale."

Je li Hrvatska veliki favorit u utakmici protiv Turske? "Kod nas u Hrvatskoj trenutno je sve podređeno nogometu i svi očekuju da dobijemo Tursku. Ako uspijemo ostati potpuno koncentrirani i opet odigrati kao protiv Njemačke, pobijedit ćemo."

Iza vas je duga sezona, od svih hrvatskih nogometaša odigrali ste najviše utakmica. Imate li snage za još tri? "Istina je, sezona s HSV-om bila je duga, no ja želim te tri utakmice. Osjećam se zdravo, nemam nikakvih problema i mislim da sam to pokazao i na terenu."

J.D./Totalsport
Foto: K.H.

Pročitajte više