Olimpija u problemima: Final Four privremeno zaustavio osipanje Zmajčeka

OLIMPIJA na Final Four NLB lige u Zagreb dolazi u okrnjenom sastavu te je muče problemi financijske prirode. Tijekom sezone Zmajčeke su napustili važni igrači Sani Bečirović, Curtis Millage, Gašper Vidmar, Uroš Slokar, a otišli su i Walsh i Golubović.

Vođa Olimpije trenutno je odlični Nemanja Aleksandrov, no on je pristao ostati samo do Final Foura. Nakon završnice sezone, on također odlazi, a istim putem mogao bi trener Jure Zdovc. Usprkos svim problemima, u Olimpiji žele napraviti rezultat protiv Cibone u polufinalu te eventualno iznenaditi u finalu.

Dodatni problemi za Olimpiju su to što Jure Lalić ne može igrati NLB ligu jer je kasno stigao te ozljede Stipe Modrića i Edina Bavčića. U posljednjoj utakmici slovenske lige i svojevrsnoj generalki pred Cibonu, Olimpiju je do pobjede protiv Zlatoroga vodio Aleksandrov sa 17 koševa i 12 skokova. On će biti najveća prijetnja Ciboni, a spomenimo da su u toj utakmici dobro odigrali tek oporavljeni Bavčić sa 19 koševa, kapetan Sašo Ožbolt ubacio je 18, a Vlado Ilievski 11 koševa.

Usprkos silnim problemima, igrači Olimpije napravit će sve za uspjeh na Final Fouru, no s obzirom na velike promjene u momčadi, Ciboni bi zadatak trebao biti olakšan. Iako tih dana nitko neće misliti na financijske probleme, već na što bolje izvedbe na parketu.

U dosadašnja dva ogleda u regularnoj sezoni, Olimpija je Cibosima nanijela dva poraza. Tad su u momčadi još uvijek bili svi spomenuti igrači koji su kasnije otišli.

Pročitajte više