BOKS

Olimpijski pobjednik nokautirao Milasa pa prozvao Hrgovića

Foto: GEPA pictures/Daniel Goetzhaber/Guliver, Igor Kralj/PIXSELL

FILIP HRGOVIĆ sinoć je u Klagenfurtu očekivano rutinski pobijedio crnogorskog nokautera Marka Radonjića sudačkim prekidom nakon treće runde. 

Hrgoviću je to bila 13. pobjeda u 13. borbi profesionalne karijere, a 11. nokautom. Boksački svijet očekuje da se sad konačno sučeli s ozbiljnim protivnikom.

Istovremeno, u Parizu je Francuz Tony Yoka, Hrgovićev rival iz amaterskih dana, došao do svoje 11. pobjede iz 11 borbi svladavši drugog hrvatskog teškaša Petra Milasa. Sudac je njihov meč prekinuo nakon sedme runde.

Yoka je uoči borbe u razgovoru za RTL najavio da će Milasa nokautirati i da bi mu prikladniji protivnik bio baš Hrgović. RTL je u sinoćnjem programu objavio da je nakon borbe Yoka i prozvao Hrgovića kao željenog idućeg protivnika.

Taj bi meč zaista imao smisla. Hrgović i Yoka ista su generacija, ulaze u najbolje boksačke godine, a stari su rivali iz amaterskih dana, u kojima je Francuz zaustavio Zagrepčanina u olimpijskom polufinalu u Riju. Obojica imaju savršen profesionalni skor i žele borbu za svjetski naslov. Njihov potencijalni obračun bio bi idealna kvalifikacijska borba za priliku protiv Anthonyja Joshue.

Obojica su rekla da iduću borbu očekuju u prosincu, iako Hrgovićevi promotori pregovaraju s kampom Kongoanca Martina Bakolea (16-1).

Ali sudeći prema sinoćnjim tvitovima, boksački svijet poprilično je nabrijan na okršaj Hrgovića i Yoke.

Pročitajte više