Olmo: Čuo sam pljesak hrvatskih navijača, bilo je to jako posebno za mene

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija poražena je u finalu Lige nacija od Španjolske nakon izvođenja jedanaesteraca. Španjolska i Hrvatska odigrale su u 0:0, golova nije bilo ni u produžetku, a tijekom raspucavanja udaraca s bijele točke španjolski nogometaši su bili uspješniji s 5:4 uglavnom pucajući visoko. Neuspješni u svojim pokušajima bili su Lovro Majer i Bruno Petković za Hrvatsku, odnosno Aymeric Laporte za Španjolsku.

Majer je pucao u četvrtoj seriji, a nakon njegovog neuspješnog pokušaja Španjolska je imala šansu za pobjedu s petim izvođačem. Laporte je pogodio gredu i drama se nastavila. Ipak, nada je kratko trajala. Kako je zaustavio Majera, tako je španjolski golman Unai Simon zaustavio i Petkovića, a onda je Marco Asensio pogodio za pobjedu i naslov Španjolske.

Majer: Tužan sam zbog promašenog jedanaesterca

"Tužni smo, prije svega ja zbog promašenog jedanaesterca. To je nogomet i to je tako, nažalost. Dali smo sve od sebe, ali ispalo je tako. Od početka smo igrali dobro, pred kraj su Španjolci malo preuzeli inicijativu. U obje utakmice smo dali sve od sebe, na kraju smo drugi, ali mislim da je i ovo veliki rezultat", rekao je Majer nakon utakmice.

Utjehu mu je pokušao pružiti Dani Olmo. Španjolski veznjak bivši je suigrač nekolicine hrvatskih reprezentativaca, među njima i Majerov. Zajedno su igrali u Dinamu i ostali prijatelji i nakon što su im se karijere razdvojile.

Olmo i Majer družili su se i prije utakmice i objavili jednake fotografije na Instagramu. Nakon susreta Olmo je pokušao utješiti utučenog Majera.

Olmo: Majer je sjajan igrač

"Pričali smo, rekao sam mu da mora podići glavu, jer on je sjajan igrač i sigurno će imati dobrih trenutaka s reprezentacijom. Hrvatskoj želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Olmo i osvrnuo se na atmosferu koju su napravili hrvatski navijači na De Kuipu u Rotterdamu, gdje je utakmica igrana.

"Čuo sam njihov pljesak, bilo je to jako posebno za mene. Želim im zahvaliti. Osjećao sam se kao kod kuće. Znamo svi kako navijaju Hrvati. Nama nije bilo lako igrati u takvoj atmosferi, ali imali smo i mi svoju podršku. Pratili su nas roditelji i ljudi od kuće, na kraju smo jako sretni", rekao je Olmo nakon što je istaknuo da će se Majer vratiti još jači.

"Dat ću sve od sebe da tako bude, nažalost ja sam bio taj koji je promašio. Žao mi je zbog toga, probat ću nešto izvući iz svega ovoga", prokomentirao je tu njegovu izjavu hrvatski reprezentativac.

Pročitajte više