Oluja iz šibenskog zaleđa najžešće udara po Hajduku

Foto: RNK Split 

KARIJERU je započeo u Oluji, klubu iz rodne Čiste Velike, u zaleđu Šibenika. Ivan Pešić danas je igrač Splita koji se specijalizirao za pogotke Hajduku, klubu u kojem je proveo rano djetinjstvo. Sinoć na Parku mladeži zabio im je već treći put ove sezone. Split nije pobijedio (1:1), u posljednjim minutama Hajduk je spasio Ante Erceg. Očekivali smo da će momčad koja jedva drži glavu nad ponorom, s jednakim brojem bodova kao posljednjeplasirana Cibalia, biti zadovoljna plijenom. Pešić kaže - ni blizu! 

"Bili smo bolja, konkretnija momčad. Mislim da smo trebali izvući više u ovoj utakmici", rekao nam je "brzanac" koji s 24 godine na leđima nosi i vrlo zanimljiva iskustva u karijeri. 

Puni krug i Ćiro Blažević 

U Hajduk stiže kao 14-godišnjak, ali ne uspijeva se probiti u seniorskom pogonu. S 20 godina pakira snove u kofer u odlazi u Klagenfurt. Stekao je životno iskustvo, ali ne i seniorsku minutažu u prvenstvu. Vratio se kući, u Šibenik, koji u to vrijeme igra Drugu ligu. Karijera mu opet stagnira zbog prometne nesreće.Odigrao je svega devet utakmica u godinu i pol dana, pa preselio u Zadar. Zbog problema s pubičnom kosti ponovno ne nastupa. Mnogi bi odustali, ali Pešić nije. Probudio se iduće sezone pod vodstvom Ćire Blaževića. Kaže da treneru svih trenera najviše duguje.

"Preporodio me. Odmah me postavio na moju omiljenu poziciju lijevog krila"

Četiri gola i osam asistencija guraju ga dalje, prema Splitu. Napravio je puni krug i ustalio se na Parku mladeži. Danas je jedan od najbržih igrača u ligi, posebno motiviran kad igra protiv Hajduka.

Zabio im je jučer, načeo ih u prvenstvenoj utakmici na Poljudu u prvom dijelu sezone (2:1), te izbacio u četvrtfinalu Kupa pogotkom u produžetku. U mečeve s Hajdukom ulazi nošen golemim samopouzdanjem. Zna da ga "Bijeli" prate i čekaju da pukne pod pritiskom besparice na Parku mladeži. 

"Ponosim se s golovima koje sam zabio Hajduku. Obični su među najjačim ekipama u ligi, no ovaj put - ništa ekstra, prosjek. Split je sinoć bio bolji veći dio susreta, imali smo više šansi. Ušli smo u utakmicu kao autsajderi, no nije rijetkost da iznenadimo momčad koja se bori za vrh. Ove godine četiri puta smo protiv Hajduka bili autsajderi i svaki put odigrali izvrsno. Ne pobjeđuje uvijek jača momčad"

 

Split se privikava na novog trenera, Brunu Akrapovića. Pešić nas uvjerava da Zeničanin s iskustvom Bundeslige na Park mladeži donio jaku energiju. 

"Kod novog trenera svi kreću od nule i trude se da izbore svoje mjesto u sastavu. Ta pozitivna energija puno donosi momčadi i pridonijela je našoj dobroj igri protiv jačeg protivnika. Opet smo na početku, imamo isti broj bodova kao Cibalia, a čeka nas i Kup protiv Dinama. Rezultat protiv Hajduka tjera nas naprijed, da marljivo skupljamo bodove"

Split vodi tešku bitku za opstanak u ligi. Pešić je za sada dio te priče, iako ju je svojim kvalitetama davno prerastao.  

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više