Olympiacos slavio u Vitoriji, Barcelona i dalje niže pobjede


  
OKONČANO je 1. kolo Top 16 Eurolige, a do vrijedne pobjede je došao Olympiacos koji je u Vitoriji pobijedio španjolsku Caju Laboral 89:85.

Utakmica je bila izjednačena do samog kraja, no tada su se gosti serijom poena Teodosića, Childressa i Bourousisa odvojili na deset poena razlike

Huertas je sa 23 poena bio najbolji strijelac domaćina, dok je Amerikanac Josh Childress sa 21 predvodio goste.

Hrvatski košarkaš Nikola Vujčić je za Olympiacos igrao devet minuta te postigao četiri poena uz dva skoka. Imao je šut iz igre 2-5. Stanko Barać nije konkurirao za igru na suprotnoj strani.

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović je za Caju Laboral ubacio 18 poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Barca rutinski protiv Maroussija

Barcelona je lako na svom parketu pobijedila grčki Maroussi 79:69. Nikakve dramatike nije bilo u Kataloniji, makar je sve moglo izgledati daleko uvjerljivije s obzirom na to da je nerijetko Barça imala i 20 poena prednosti. Najbolje su vrijeme na parketu iskoristili Juan Carlos Navarro sa 17 poena te Boniface Ndong sa 15 poena i 12 skokova.

Andersonov Maccabi namučio Sienu

Montepaschi je na kraju u Sieni teško svladao Maccabi 76:72. U samu završnicu je Montepaschi Siena zakoračila s minimalnom prednošću, a prednost su održali mirnim rukama s linije slobodnih bacanja.

Najbolji je za talijanskog prvaka bio David Hawkins sa 17 poena i pet asistencija, dok je goste predvodio bivši igrač Cibone Alan Anderson sa 26 poena i šest skokova.

Euroliga TOP 16, 1. kolo:

Skupina E:

Barcelona - Maroussi 79:69

Panathinaikos - Partizan 59:64

Skupina F:

Montepaschi Siena - Maccabi 76:72

Real Madrid - Efes Pilsen 77:70

Skupina G:

Prokom - Žalgiris 89:65

CSKA Moskva - Unicaja 86:78

Skupina H:

Himki - Cibona 83:70

Caja Laboral - Olympiacos 85:89

Pročitajte više