Olympique Marseille prvi ispit za europski Dinamo

FRANCUSKI Olympique Marseille doći će u srpnju na otvorenje Dinamove "europske" sezone jer je prilikom transfera Boštjana Cesara u francuskog prvoligaša posebnom kaluzulom dogovoren susret dvaju divova.

Bude li sve prema planu Dinamovih čelnika i Hajduk bude gost u Maksimiru, 13. svibnja trebao bi biti danom velikog slavlja. Dodajmo tome kako će svi prihodi posljednje maksimirske utakmice u prvenstvu biti uplaćeni za obranu generala Gotovine, Markača i Čermaka.

Glasnogovornik Dinama Ado Kožul potvrdio nam je vijest da će Gimenez i društvo uveličati Dinamovo osvajanje naslova svojim dolaskom na Maksimir.

U Marseilleu je i naš Josip Skoblar, koji je tijekom jutra u bio nedostupan. No, potvrda susreta stigla je iz Španjolske, gdje se Dinamo sprema za nadolazeći dio sezone.

"Kada smo Cesara transferirali u Marseillle, dio pogodbe odnosio se na gostovanje Francuza u Zagrebu. To je riješena stvar." - kazao nam je Kožul tijekom kratkog razgovora.

Marseillle je trenutno šesti na prvenstvenoj ljestvici, dok je u Kupu UEFA natjecanje po skupinama završio na prvom mjestu, ostavivši iza sebe CSKA, Dinamo Bukurešt, Levski i Heerenveen.

D.R., S.H.

Pročitajte više