Olympique za Drogbu traži 40 milijuna eura

PREMDA su danima tvrdili kako Didier Drogba nije na prodaju, čelnici francuskog prvoligaša Olympique Marseille obznanili su cijenu za svog napadača. Tko u svojim redovima želi reprezentativca Obale Bjelokosti morat će platiti 40 milijuna eura odštete.

Najveći interes za Drogbu pokazao je Chelsea, točnije vlasnik engleske momčadi ruski tajkun Roman Abramović. Izvršni direktor londonskog premierligaša Peter Kenyon u utorak je otputovao u Marseille kako bi s predstavnicima OM-a razgovarao o Drogbinom transferu na "Otok". Englezi su prvo ponudili 28 milijuna eura, no predsjednik momčadi sa stadiona Velodrome, Christophe Bouchet samo je odmahnuo rukom.

"Naša odšteta je poznata. Ne želimo niti jedan euro više, ali niti jedan manje. Ukoliko Englezi žele Didiera morat će platiti 40 milijuna eura," poručio je Bouchet.

Kada je prije godinu dana došao iz Guingampa u Marseille, Drogba je koštao šest milijuna eura, a za svega desetak mjeseci njegova je vrijednost skočila za skoro sedam puta. Drogba je prošle sezone postigao 18 pogodaka u Le Championnatu, te 11 u europskim kupovima i bio je jedan od najzaslužnijih što je OM izborio plasman u finale Kupa UEFA.

Pročitajte više