Omeyer već pet godina ne brani. Evo čime se danas bavi

Foto: EPA

HRVATSKA je poražena 34:32 u prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva u Kolnu. Mnogima je jedna od glavnih asocijacija na francusku reprezentaciju briljantni vratar Thierry Omeyer (47). On je već pet godina u mirovini. Umirovio se kao vratar PSG-a, a prije toga je branio za Montpellier, THW Kiel i Sélestat. S Francuskom je osvojio sve što se osvojiti moglo, a od 1999. do 2017. je imao 356 nastupa, ali i četiri gola. Smatra ga se jednim od najboljih rukometnih vratara ikad.

Hrvatska ga dobro pamti

Omeyer je posebno znao briljirati protiv Hrvatske. Prvi put je to učinio 2007. na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Tada je u četvrtfinalu bio najbolji na terenu i uspio je zaustaviti dotad moćnu Hrvatsku. Francuzi su pobijedili 21:18, a Omeyer je imao 22 obrane (55 posto uspješnosti). Godinama zatim Omeyer je bio jedna od najvećih prepreka Hrvatskoj, a znao se isticati i u klupskim duelima u kojima su sudjelovali hrvatski predstavnici.

Danas je u upravi PSG-a

Danas ga više nema na vratima. I dalje je u rukometu, ali kao generalni menadžer PSG-a. Taj klub je dominantan u francuskom prvenstvu, ali i dalje nije uspio postati europski prvak, unatoč velikim ulaganjima. PSG je na završnici Lige prvaka jednom bio drugi (2017.), četiri puta treći (2016., 2018., 2020., 2021.) te jednom četvrti (2023.).

Hrvatska će danas imati prepreku u nova tri francuska vratara. To su Samir Bellahcene (28), koji brani za THW Kiel, a konkurencija mu je Montpellierov dvojac Charles Bolzinger (23) - Remi Desbonnet (31).

Pročitajte više