FUTSAL

Omišani u trileru futsal Lige prvaka svladali prvaka Srbije

Foto: MNK Olmissum

HRVATSKI prvak u futsalu Olmissum otvorio je grupnu fazu Lige prvaka pobjedom. S 3:1 su bili bolji od srpskog FON-a u triler susretu. Time su napravili veliki korak prema plasmanu među 16 najboljih ekipa Europe.

Vrlo napeto prvo poluvrijeme

Utakmica je krenula vrlo napeto s obje strane. Omišani su žestokim pritiskom pokušali isforsirati grešku FON-a, ali je momčad s pet srpskih reprezentativaca dobro reagirala i nije domaćinu poklanjala lagane šanse. Obje momčadi imale su nekoliko šansi, a onda je Olmissum stigao do vodstva.

Antonio Sekulić je u petoj minuti primio loptu s igračem na leđima, sjajno se okrenuo oko čuvara i snažnim udarcem svladao suparničkog golmana za oduševljenje na Ribnjaku. Hrvatski prvak tu nije stao pa je Sekulić imao dva nova opasna udarca, a solidnu šansu zapucao je i Antonio Juretić.

Prvak Srbije se nakon toga stabilizirao i u završnici prvog dijela pokazao je više. Ramić i Radovanović imali su najbolje šanse, ali je vratar Olmissuma Josip Bilandžić bio nesavladiv.

Triler u nastavku

Olmissum je žestoko krenuo na poluvremenu. Već u prve tri minute odlične šanse imali su Jakov Hrstić i Nikola Pavić, ali FON-ov vratar bio je na visini zadatka. Omišani su i vrlo rano upali u probleme s prekršajima, jer su već nakon četiri minute drugog dijela imali tri akumulirana faula.

U petoj minuti nastavka domaćin je ipak povisio vodstvo. Perišić je nabacio iz kornera, a Kristijan Postružin je fantastičnim volejem rasparao suparničku mrežu. Već u idućem napadu je Stefan Aleksić povaljao obranu domaćih, ali Bilandžić je ponovno bio bolji.

Uslijedio je period od deset minuta u kojem smo vidjeli dosta prekršaja i prilika s obje strane, ali bez promjene rezultata. Pet minuta prije kraja gosti su odlučili zaigrati s golmanom igračem, a to im se isplatilo u pretposljednjoj minuti kada je Milosavljević smanjio rezultat sjajnim udarcem izvana. Omišani su ipak izdržali veliki pritisak, a kapetan Stjepan Perišić zabio je sa sirenom na prazan gol za 3:1.

Omišani sutra od 20 sati igraju protiv austrijskog Linza, a u istom terminu u subotu. Samo će prva momčad iz skupine proći u elitnu fazu Lige prvaka, među 16 najboljih ekipa Europe. U prvom dvoboju u grupi ranije ovog dana, Diamant je svladao armenskog prvaka 5:4.

Pročitajte više