On je do danas bio zadnji sa Đokovićevim skalpom u Melbourneu

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ (36) izgubio je od 14 godina mlađeg Jannika Sinnera u polufinalu Australian Opena 1:6, 2:6, 7:6, 3:6. To je povijesni Đokovićev poraz na prvom Grand Slamu godine. Zato što je rekorder po broju osvojenih Australian Opena (10) i Grand Slamova (24), zadnji put u Melbourneu izgubio još 2018.

Ili kako je to pisalo u prijenosu još u trećem setu i pri rezultatu 6:1, 6:2 i 5:5, "prošlo je točno 2195 dana, 18 sati, 21 minuta od zadnjeg Đokovićevog poraza u Melbourneu." Očito je režiser, usprkos Đokovićevom sjajnom povratku u trećem setu, slutio da je čudesnoj nepobjedivoj seriji kraj. 

To se ubrzo i dogodilo, nakon 6 godina i 33 pobjede zaredom. Đokovića je prije Sinnera zadnji u Melbourneu pobijedio Chung Hyeon u četvrtom kolu 2018. To je bila senzacija jer je tada šesterostrukog osvajača  Australian Opena izbacio 21-godišnjak iz Koreje. No Đoković od tada, pa sve do danas, nije izgubio nijedan meč na prvom Grand Slamu godine.

Osvojio je sva četiri na kojima se nakon toga natjecao. Zbog afere s necijepljenjem protiv korone bilo mu je zabranjeno igrati 2022., ali svi ostali mečevi i turniri tamo do danas bili su njegovi. Inače, Chung Hyeon, koji je zadnji prije Jannika Sinnera pobijedio Đokovića na AO-u, danas ima 27 godina i 524. je igrač svijeta.
 

Pročitajte više