OSMINA FINALA KUPA

OPATIJA - DINAMO 0:3 Prvak u četvrtfinalu Kupa, dva gola Gavranovića na Kantridi

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je na Kantridi pobijedio Opatiju 3:0 i plasirao se u četvrtfinale Hrvatskog kupa.

Lider HNL-a i aktualni hrvatski prvak posao je protiv drugoplasiranog iz 3. HNL Zapad završio u prvom poluvremenu i to preko Damiana Kadziora u osmoj i dvostrukog strijelca Marija Gavranovića. Zabio je u 29. minuti iz penala i 36. minuti. 

Modri su poveli već u osmoj minuti. Jedan od najboljih pojedinaca utakmice Antonio Marin prošao je po lijevoj strani i ubacio u srce šesnaesterca, gdje je Kadzior natrčao i zabio u donji desni kut za vodstvo.

Na tribinama Kantride bilo je oko 2500 gledatelja, a dio njih zvižducima i povicima dočekao je Gavranovića još tijekom zagrijavanja uoči utakmice, što se nastavilo poslije dva oštra starta koja je bivši igrač Rijeke pretrpio od Kristijana Glavaša i Nike Vlatkovića u 14. i 15. minuti.

"Je l' boli!?", "Lomi ga" i "Bjelice, vadi ga van", dovikivali su gledatelji sa zapadne tribine, a Gavranović im je potom uzvratio s dva gola u sedam minuta. 

U međuvremenu su domaći, nošeni podrškom s tribina, dva puta tražili penal. Anton Bogolin Baltazar i potom Antonio Pejanović ostali su ležati u šesnaestercu Dinama poslije kontakta s Dinom Perićem. Domaći igrači i gledatelji su protestirali, ali sudac Zdenko Lovrić ništa nije dosudio. 

No zato jest u 28. minuti - penal za Dinamo. Petar Stojanović je prošao po desnoj strani i ubacio, a lopta je Vlatkovića tijekom njegovog uklizavanja pogodila u ruku. Sudac Lovrić pokazao je na bijelu točku i dao žuti karton igraču Opatije, a Gavranović je preuzeo odgovornost i pogodio desni donji kut za 2:0.

Već u 36. minuti bilo je 3:0. Ponovno je Marin sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio za Kadziora, koji je ostavio loptu za natrčalog Gavranovića, a on je zabio drugi gol u sedam minuta i utišao zvižduke u Rijeci.

U 49. minuti Marko Bjelanović je, poput svojih suigrača u prvom dijelu, pao nakon kontakta s Perićem u šesnaestercu. Ostao je ležati i držati se za gležanj, ali je sudac Lovrić i treći put odmahnuo rukom.

U nastavku je Dinamo kontrolirao utakmicu, a Bjelica je i kod 3:0 tražio od svojih igrača da igraju maksimalno. Modri su kroz posjed lopte i ozbiljan pristup priveli utakmicu kraju, za plasman u četvrtfinale Kupa. 

S druge strane, borbeni i simpatični trećeligaš izgubio je kao domaćin nakon godinu dana i prekinuo nevjerojatan niz od 18 utakmica bez poraza (13 pobjeda i pet remija). 

Pročitajte više