Oprez na Stamford Bridgeu

UOČI večerašnjeg uzvrata na Stamford Bridgeu Chelseajev menadžer Avram Grant ponudio je rečenicu u kojoj se može napipati oprez u plavom taboru nakon samo 0:0 iz prvog poluvremena u Grčkoj.

"Svaka momčad koja je pobijedila Werder i Lazio u gostima zaslužuje poštovanje i oprez", izjavio je najavljujući utakmicu.

Grant je vjerojatno svjestan podatka da je grčka momčad poražena sedam puta u isto toliko gostovanja na Otoku, primivši pritom čak 24 gola, a tradicija u nogometu nikada nije "za baciti". Osim što su proteklog vikenda isprašili West Ham sa čak 4:0, Grant po prvi put nakon dugo vremena nema problema s ozlijeđenima pa "prekobrojni" Ševčenko, koji tjedno zarađuje 110 tisuća funti, nastupa za drugu momčad. Mnogo razloga za optimizam...

"Neće biti lagano jer svi žele prolaz dalje i naslov u Ligi prvaka. Moji igrači posjeduju iskustvo igranja ovakvih utakmica i ako su i sami svjesni što ih čeka. Grci su slavili kod Lazija i u Bremenu što sigurno poziva na oprez", izjavio je gotovo skromno izraelski strateg na klupi Bluesa.

Lemonis: Naša prilika je u gostujućem golu!

Grci će svoju priliku tražiti u pogotku koji bi im osigurao prolaz i u slučaju remija, jer su u prvoj utakmici uspjeli sačuvati svoju mrežu netaknutu.

"Naša obrana je odradila odličan posao u prvoj utakmici i nadamo se da će se to dogoditi i večeras pa da ćemo imati priliku priprijetiti Chelseajevim vratima", komentirao je trener Olympiakosa Panadiotis Lemonis, kojemu će večeras nedostajati dva bitna igrača: krilo Luciano Galletti i Loman LuaLua, bivši igrač Portsmoutha i Newcastlea.

"Znali smo se nositi s ovakvim situacijama u prošlosti pa se nadam da ćemo dobro odgovoriti i danas. Prvih nekoliko minuta bit će krucijalno jer očekujem da će Chelsea pokušati napraviti pritisak i preuzeti igru. Nadam se da možemo pronaći igru i za takvu situaciju", zaključio je Lemonis.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više