Oproštaj Računice - spektakl na Poljudu

DEAN RAČUNICA se već prije zbog srčane mane oprostio od nogometa. Najavljujemo njegovu skorašnju oproštajnu utakmicu, dobrotvorni spektakl na Poljudu 11. srpnja.

Popularni Dejo, nogometaš porijeklom iz Šibenika, prestao je igrati zbog problema sa srcem. Htio je on još, ali doktori su rekli ne. Prestao je na polovici sezone tijekom koje je briljirao u bijelom dresu, na poziciji organizatora igre. Jedan je od najzaslužnijih što je naslov otišao u Split. Zaslužio je oproštajnu utakmicu, a mnogi veći igrači Hajduka nisu je dobili.

Računica je Sportskim novostima izjavio kako je proživio prošlu sezonu i prisilan prestanak igranja: "Kad sam 6. prosinca prošle godine dao gol Dinamu, kad smo dobili taj derbi s 3:1, nisam ni sanjao da ću stati, da ću biti prisiljen ostaviti se igranja. Zaista, to je bio šok za mene i moju obitelj, rodbinu i prijatelje, pa i moje suigrače. I cijela ta patnja koju sam proživljavao pet mjeseci potpuno je nestala u posljednjem kolu prvenstva, kad je Hajduk osvojio naslov."

Što će Dejo poslije svega? "Ja bih se uhvatio treniranja, da dobijem zadatak u omladinskom pogonu. Postoji neka varijanta da se vratim u Šibenik i tamo se prihvatim uloge sportskog direktora. I tu bih mogao dosta dati, ali prije toga želim neke, kakve-takve garancije za budućnost kluba. Šibenik je značajni hrvatski klub, treba se vratiti gdje mu je i mjesto, u elitu."

Utakmica Hajduk - Zvijezde odigrat će se na Poljudu, 11. srpnja u 20:30 sati. U momčadi Hajduka splitskoj publici će se predstaviti igrači za predstojeću sezonu. Računica će odigrati jedno poluvrijeme za Hajduk, a drugo za Zvijezde.

Momčad Zvijezda uistinu će biti mamac za publiku. Evo imena: Slišković, Cukrov, Rapaić, Mornar, Tudor, Bilić, Štimac, Asanović, Jeličić, Vučević, Kozniku, Slavica, Gabrić, Brajković, Bule, Kažo Vulić, Prosinečki. Zaigrat će čak i ministar Primorac. Zvijezde će voditi tandem Ivić - Poklepović. Goran Ivanišević će zbog obaveza najvjerojatnije izostati, ali će u funkciji gosta doći Otto Barić, Toni Kukoč, Mario Ančić...

Prije utakmice će Računici biti uručen Torcidin trofej "Hajdučko srce", namijenjen najborbenijem igraču prošle sezone.

Prihod utakmice ići će bolnici Križine za nabavku opreme laboratorija intenzivne njege. Stoga su i cijene popularne: sjever 10, istok 20, zapad 30 kuna.

M.R.

Pročitajte više