OpTic Gaming je pod svoje uzeo Dota 2 tim Petera "ppd" Dagera

Foto: OpTic Gaming

OpTic Gaming, nakon zatvaranja velikog investicijskog kruga i ulaska u američki League of Legends Championship Series te Overwatch League, ima novu esport akviziciju. Ovoga puta radi se o potentnom Dota 2 timu koji je dosad igrao pod nazivom The Dire, a poznavateljima scene bit će poznatiji kao miks Petera "ppd-a" Dagera. 

>>OpTic Gaming ulazi u američko League of Legends prvenstvo i Overwatch League

>>Split domaćin dva milijuna kuna vrijednog Dota 2 turnira

Vijest je objavljena na službenom Twitter profilu OpTic Gaminga, a fanovi obje strane su oduševljeni. Iako je sama organizacija poznatija po odličnim rezultatima u pucačinama, nova akvizicija srdačno je prihvaćena.

 

 

Osvajač petog The Internationala i bivši direktor američke esport organizacije, Peter "ppd" Dager, nedavno se odlučio vratiti aktivnom igranju. Nakon što je na ovogodišnjem The Internationalu bio u svojstvu analitičara, ppd je zaključio kako nije spreman odreći se igračke karijere te krenuo u okupljanje novog Dota 2 tima.
 
U projektu mu se priključio bivši suigrač iz tima Evil Geniuses Ludwig "zai" Wåhlberg s kojim je na The Internationalu 2016. osvojio treće mjesto. Inače radi se o odličnom igraču koji je svoje vještine bezbroj puta dokazivao na nekima od najvećih turnira Dota 2 esporta.
 

 
Dvojcu se uskoro priključio i Per Anders "Pajkatt" Olsson Lille, koji je u svojoj karijeri promijenio brojne etablirane timove, a relevantan uspjeh na turniru nije doživio još od 2015. Pajkatt je uz ppd-a bio jedan od analitičara na posljednjem The Internationalu, otkud je vjerojatno i potekla ideja za tim. Pajkatt će u timu igrati poziciju broj jedan, odnosno carrya.
 
Preostale dvije pozicije pripale su Quinnu "CC&C" Callahanu i Rasmusu "MiSeRyu" Berth Filipsenu. MiSeRy je napoznatiji po svojim nastupima za Team Secret i Digital Chaos s kojim je doživio vrhunac karijere kada su prošle godine, na iznenađenje mnogih, osvojili drugo mjesto na The Internationalu. CC&C ipak nije toliko poznat igrač, ali radi se o vrlo potentnom mladom carry igraču koji u ovom sastavu igra na poziciji dva. 
 
The Dire je u relativno kratkom vremenu uspio pobijediti neke etablirane američke ekipe poput compLexity Gaminga i Infamousa, a osvojili su prvo mjesto i na kvalifikacijama za King's Cup America dok su na onima za StarLadder Minor završili na drugom mjestu. 
 
Uspije li ekipa duže ostati na okuput te napredovati ovim tempom, uskoro bi mogli biti jedna od najboljih američkih Dota 2 ekipa te tražiti svoje mjesto na samom vrhu svjetske scene. Novi sustav Dota 2 natjecanja pruža im dovoljno prilika za uigravanje i skupljanje bodova za idući The International. Podrška etablirane esport organizacije poput OpTic Gaminga, zasigurno će im olakšati taj put. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više