"Optimisti smo, ali teško je predvidjeti kada će Balić biti spreman"

SLUŽBENI liječnik hrvatske rukometne reprezentacije, dr. Mladen Miškulin, pojasnio je u ponedjeljak u Press-centru HOO-a novinarima situaciju s ozljedom rukometaša Ivana Balića.

"Kao što je poznato, Ivano Balić je na utakmici protiv Španjolske zaradio parcijalnu rupturu lista mišića desne noge veličine 2x1 centimetar. Riječ je o ozljedi koja nastaje zbog pretjeranog pritiska na mišić prilikom određenih pokreta, što dovodi do grčenja."

"Dakle, to je uobičajena ozljeda koja se sportašima može uvijek dogoditi. Ozljeda je prvog dana bila vrlo bolna i Ivano je jedva hodao. Sada je već puno bolje i on redovito provodi propisanu terapiju. Ona podrazumijeva cijeli spektar fizikalnih vježbi, no nije mu propisano mirovanje zbog moguće atrofije mišića. Ivano će zbog ozljede morati propustiti nekoliko utakmica, no u ovakvim slučajevima teško je točno predvidjeti koliko će oporavak trajati."

"Moj je posao da procjenim kada će biti spreman za igru, bez opasnosti da se ozljeda obnovi. Nije bilo potrebe za odlaskom u bolnicu jer mi u Olimpijskom selu imamo najmoderniju opremu i nigdje Ivano ne bi mogao dobiti bolji tretman."

Iako nije želio prognozirati kada će se Balić vratiti utakmicama, dr. Miškulin je otkrio jedan optimistični detalj:

"Dobro je što na snimkama ozljede nije bilo hematoma, što je preduvjet za to da ipak budemo optimisti."

D.R./Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više