KRIMINAL U SPORTU

Optužbe protiv Giggsa: Udario je suprugu u leđa i golu je izbacio iz hotelske sobe

Foto: EPA

RYAN GIGGS već neko vrijeme ima velikih problema sa zakonom. Optužen je da je fizički zlostavljao dvije žene, a danas je drugi put pred sudom rekao da se ne osjeća krivim. 

Giggs je ukupno optužen za tri kaznena djela. U noći 1. studenog 2020. nanio je tjelesne ozljede ženi u 30-im godinama, svojoj bivšoj djevojci Kate Greville. Iste noći nasrnuo je na ženu u 20-im godinama, ali je prošla bez ozljeda. Također je optužen za prijeteće ponašanje i prisilnu kontrolu nad bivšom djevojkom od prosinca 2017. do studenog 2020. godine. Mora se pojaviti na sudu u Manchesteru 28. travnja, a pušten je na slobodu uz jamčevinu.

Giggs je u vezi s Kate Greville bio od 2017. godine. Veza je započela osam mjeseci nakon što se rastao od supruge Stacey, koju je osam godina varao s bratovom suprugom.

Prema snimkama koje su puštene na sudu, Giggs je jednom prilikom svoju suprugu udario nogom u leđa i golu je izbacio iz svoje hotelske sobe u Stafford hotelu u Londonu. To je sadržaj samo jedne od brojnih snimki koje su puštene na sudu kao dokazi protiv Giggsa, ali ostale nisu objavljene.

Ako bi ga se osudilo za zlostavljanje, Giggs bi mogao dobiti kaznu i do pet godina zatvora.

Pročitajte više