Oranica u Skopju muči izbornika

NAŠI reprezentativci po susnježici odrađuju prvi trening na blatnom i izraubanom terenu skopskog stadiona, a prije treninga izbornik Bilić i stoper Dario Šimić iznijeli su prve dojmove našem novinaru u Skopju.

Bilić je zadovoljan stanjem u momčadi, kazao je kako jedino Olić ima sitnih problema. "Ali vjerujem da će biti spreman" - dodao je, a Olić je svoju spremnost pokazivao treniranjem zajedno s ostalim suigračima.

Teren na skopskom stadionu u vrlo je lošem stanju, u srijedu se na njemu igrala jedna revijalna utakmica, jučer su na njemu trenirali Makedonci, danas naši. Teren, doslovce, izgleda kao oranica. "Dobio sam informaciju da je teren u poprilično lošem stanju. To ću tek sada vidjeti." - rekao nam je Bilić.

Na pitanje odgovara li to više Makedoncima, Bilić je kazao: "Pa nisu oni baš napucavačka momčad da bi im takav teren odgovarao. Ali mogu sa sigurnošću reći da to nama nikako ne odgovara".

Bilić nije želio otkriti momčad koja će sutra istrčati, rekao je tek da ima par varijacija, ali zatim i dodao: "Zapravo mogu reći da sa sigurnošću već znam koja će momčad istrčati, ali ćete saznati sutra pred utakmicu".

Lošem terenu ne pogoduje ni vrijeme kakvo je trenutno u Skopju: temperatura je oko nule, i pada susnježica.

Šimić: Kvaliteta Makedonaca je u igračima a ne u treneru

Prije treninga uspjeli smo uloviti Darija Šimića. "Makedonija je oduvijek bila neugodan protivnik za nas, još od 1998. (u kvalifikacijama za EURO bilo je 1:1 u Skopju što je Hrvatsku koštalo prolaska na EURO, op.a). Imaju iznimno kvalitetne igrače i mislim da su puno bolje odigrali ove kvalifikacije nego što to pokazuje stanje na ljestvici." - rekao nam je Šimić.

Na pitanje bi li Katanec mogao biti prevaga u sutrašnjoj utakmici, odnosno adut Makedonaca, Šimić je kazao: "Ne znam, ne bih o tome govorio. Mislim da su Makedonci dovoljno kvalitetni i dovoljno jaki, i to je njihova snaga a ne trener".

Foto i tekst: Marko Petrak

Pročitajte više