pripreme hrvatskih klubova

Oreščanin: Priopćenje stoji, a sada se bavimo samo nogometom

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je upisao poraz u pretposljednjoj utakmici slovenskih priprema. Splićani su u mariborskom Pohorju poraženi od poljskog Slaska iz Wroclawa 2:1.

Trinaestoplasirana momčad prošlogodišnjeg prvenstva Poljske bila je bolja od hrvatskog prvoligaša i to potvrdila s dva pogotka u prvih 45 minuta, dok je jedini gol za Splićane postigao Michele Šego pet minuta prije kraja.

>> HAJDUK - SLASK 1:2 Poljaci zasluženo pobijedili, Hajduk živnuo tek u nastavku

"Priopćenje stoji, a sada se bavimo samo nogometom"

U tijeku utakmice predsjednik kluba Marin Brbić potvrdio je da Siniša Oreščanin ostaje trener Hajduka. Svoj komentar na utakmicu, ali i recentne turbulencije oko splitskog kluba, dao je i Oreščanin.

"Jako dobra pripremna utakmica, puno odgovora smo dobili. Bitno nam je da se uigravamo i da ukomponiramo nove igrače koji su stigli da se lakše prilagode", kazao je trener Hajduka nakon čega nije mogao izbjeći pitanje o tome ostaje li na funkciji i dalje, na što je odgovorio:

"Moje priopćenje ste vidjeli, to sve stoji, a nakon toga smo rekli da ćemo se baviti nogometom i to je to. Idemo dalje, nogomet je sada najbitnija stvar", dodao je.

Novinari su ga pitali znači li to da je pronašao zajednički jezik s predsjednikom Brbićem, a Oreščanin nije dao ni potvrdan ni negativan odgovor nego je rekao da je "nogomet sada najbitnija stvar".

Navijači upoznali pojačanja

Navijači Hajduka mogli su vidjeti i splitska ljetna pojačanja. Jedno od njih je i Ivan Dolček iz Koprivnice.

"Ok, vidjeli ste i sami. To je mladi reprezentativac, igrač koji je došao iz Slaven Belupa. To je mlad i perspektivan igrač, mislimo da će vrlo brzo Hajduk imati od njega i korist i budućnost."

Problem Hajduku bi mogli stvarati prekidi

Dva gotovo slična gola primio je Hajduk pomalo naivno iz prekida.

"Nismo još radili prekide, mislim da se to vidjelo. Prije Malte ćemo morati to provježbati. Baš sam zadovoljan utakmicom, primili smo dva gola iz prekida, ali polovicom prvog i drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni."

Trojica bitnih igrača propustila Slask

Trener Hajduka osvrnuo se i na dvojicu standardnih prvotimaca koji nisu u momčadi - vratara Posavca i braniča Bradarića.

"Posavec dolazi tek sutra, dali smo mu produljeni odmor, Bradarić je u planu da bude za Maltu, Posavec ne."

Mijo Caktaš se također vraća, ali tek za početak nove sezone hrvatskog prvenstva.

"Caktaš ide dobro, njegovo stanje je sve bolje, ali naš je dogovor da ide postepeno. Naša prognoza je da će on biti u kadru za početak HNL-a."

Pročitajte više