Oreščanin: Rezultat je bolji od igre

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

NA otvaranju nove europske sezone, nogometaši splitskog Hajduka pobijedili su na gostovanju Gziru United 2:0 u susretu 1. pretkola Europa lige.

> GZIRA - HAJDUK 0:2 Gyurcso i Dolček za pobjedu na Malti i drugo pretkolo EL-a

Nakon 29 dana priprema Centenary stadion u Ta' Qaliju na Malti bio je početna točka splitskog sastava na početku novog europskog putovanja.

Momčad Siniše Oreščanina je posao odradila rutinski ostvarivši pobjedu 2:0, a golove su zabili Adam Gyurcso u 44. minuti i Ivan Dolček u petoj minuti sudačke nadoknade.

Uzvratni susret je 18. srpnja na Poljudu, a prođe li Maltežane, Hajduk će u 2. pretkolu igrati s boljim iz susreta latvijskog Ventspilsa i albanske Teute.

Nakon pobjede Hajduka nad Gzirom trener Siniša Oreščanin je rekao:

''Utakmica je bila prema očekivanju. Bili su teški uvjeti za igru i teren koji je otežavao protok lopte. Djelomično sam zadovoljan, ali o tome nakon detaljne analize. Protivnik je igrao dosta iznad svojih mogućnosti i najbolje od svega je ovaj drugi gol koji je zaokružio rezultat, koji je možda i bolji od igre'', rekao je Oreščanin, piše Dalmatinski portal.

Potom je pojasnio ovo ''djelomično''...

''Dosta razgovaramo i radimo na treningu, pogotovo na krilnim pozicijama koje su bile dosta statične, ali to je proces koji će doći, krenuli smo kroz trening u detalje s njima.''

Dolček?

''Jako mi je drago zbog gola, Ivan je s nama desetak dana, jako mi je ostavio dobar dojam vrlo jednostavnog, karakternog igrača, ima sve predispozicije kroz pravilan razvoj biti Hajduku od velike koristi.''

Duka?

''Jako dobro je reagirao, on je vrhunski dečko i profesionalac. Kada smo slagali priču ove utakmice, odlučili smo vrlo rano, bez ikakvog straha, s punim pouzdanjem kolega Roguljić i ja da on brani. Oni su imali tu jednu šansu, a mi smo kontrolirali utakmicu.''

Na kraju je zaključio:

''Mi iz stožera smo jako samokritični, ali ipak mogu biti pozitivan nakon ove utakmice."

Pročitajte više